Klas terugzetten

Bijgewerkt 9 months ago door Loes Formsma

Als docent kun je alle klassen van voorgaande jaren zelf terughalen uit het archief. Wil je een oude klas met het bijbehorende lesmateriaal en de voortgang van de leerlingen inkijken? Hieronder lees je stap voor stap hoe je dat doet.

Klas terugzetten

Via de knop 'beheer klassen' rechtsboven in het scherm navigeer je naar het instellingenscherm. Een andere manier om in het instellingenscherm te komen is door op je eigen profielfoto/poppetje (linksonder) te klikken.

Vervolgens kies je voor Klas terugzetten. Je krijgt dan al jouw klassen te zien die het afgelopen jaar gearchiveerd zijn.

Je selecteert de klas die je wilt terughalen, en klikt op terugplaatsen.

De klas staat nu weer in het overzicht tussen je actieve klassen. Je hebt weer toegang tot het materiaal in die klassen én de voortgang van de leerlingen wanneer je voor 'klas terugplaatsen met leerlingen' hebt gekozen.

Je kunt alleen het lesmateriaal van voorgaande jaren inzien als jouw school ook dit schooljaar de licentie daarvoor afneemt.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de supporttoeter linksonder in je Learnbeat account, via support@learnbeat.nl of door te bellen naar 020 70 09 854.