Bestaande klassen aanpassen

Bijgewerkt door Eva Derks

Hoe pas je een bestaande klas aan?

Nadat je een klas aangemaakt hebt, kan het voorkomen dat je nog aanpassingen wilt maken. Hieronder wordt uitgelegd hoe je bijvoorbeeld de klasnaam en het niveau aanpast.

Naam en niveau van de klas aanpassen

Om de klasnaam of het niveau van de klas te wijzigen navigeer je via 'Mijn klassen' linksboven in je account naar 'Beheer klassen' rechts in je scherm.

1. Klik in het homescherm ('Mijn klassen') op 'Beheer klassen' rechts in het scherm.
  1. Selecteer de gewenste klas.
  1. Kies voor Wijzig naam.

Er opent zich een nieuw venster. Hierin kun je de naam, het niveau en het leerjaar van de klas wijzigen. Klik tot slot op 'Opslaan' om de wijzigingen door te voeren.

Wil je een collega toevoegen als mededocent aan de klas? Klik dan bij stap 4 op 'Voeg een docent toe' en selecteer de betreffende collega.