Bestaande klassen aanpassen

Bijgewerkt 6 months ago door Loes Formsma

Nadat je een klas aangemaakt hebt, kan het voorkomen dat je nog aanpassingen wilt maken. Hieronder wordt uitgelegd hoe je bijvoorbeeld de klasnaam en het niveau aanpast. Ook lees je in dit artikel hoe je een klas archiveert.

Naam en niveau van de klas aanpassen

Om de klasnaam of het niveau van de klas te wijzigen navigeer je via 'Mijn klassen' linksboven in je account naar 'Beheer klassen' rechts in je scherm.

1. Klik in het homescherm ('Mijn klassen') op 'Beheer klassen' rechts in het scherm.
  1. Klik op de gewenste klas.
  1. Klik op Wijzig docenten of klas.

1. Klik op het potloodje.

Door op het potloodje te klikken kun je de naam, het niveau en het leerjaar van de klas wijzigen. Klik tot slot op 'Opslaan' om de wijzigingen door te voeren.

Wil je een collega toevoegen als mededocent aan de klas? Klik dan bij stap 4 op 'Voeg een docent toe' en selecteer de betreffende collega.

Klas archiveren

Voor het archiveren van een klas, is alleen de laatste stap anders. Hierbij klik je op de prullenbak in plaats van op het potloodje.

1. Je klikt op 'Mijn klassen' linksboven in je account.
  2. Klik op 'Beheer klassen' rechts in het scherm.
  3. Klik op de gewenste klas.
  4. Klik op Wijzig docenten of klas.
  5. Klik op de prullenbak.

De klas is nu gearchiveerd. Wil je een gearchiveerde klas terugzetten? Lees dan het artikel over het terugplaatsen van klassen.

Alle klassen worden na afloop van het schooljaar automatisch gearchiveerd. Op die manier begint elk schooljaar met een opgeruimd dashboard.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de supporttoeter linksonder in je Learnbeat account, via support@learnbeat.nl of door te bellen naar 020 70 09 854.