Bestaande klassen aanpassen

Bijgewerkt 1 week ago door Loes Formsma

Nadat je een klas aangemaakt hebt, kan het voorkomen dat je nog aanpassingen wilt maken. Hieronder wordt uitgelegd hoe je bijvoorbeeld de klasnaam, het niveau of de gekoppelde docent aanpast.

Naam en niveau van de klas aanpassen

Om de klasnaam of het niveau van de klas te wijzigen navigeer je via instellingen naar de desbetreffende klas. Via de knop ‘klasinstellingen’ van de klas en vervolgens ‘het pennetje’ kan je de naam, het niveau en het jaar van de klas wijzigen.

Klas archiveren

Mocht je een klas willen archiveren, dan kan dit ook via 'Instellingen'. Je navigeert naar de klas die je wilt archiveren en klikt op de knop 'Klasinstellingen'. Hierna kun je de klas archiveren door op de prullenbak te klikken en in het pop-up venster je actie te bevestigen. De klas staat nu niet meer tussen je huidige, lopende klassen. Wanneer nodig kunnen gearchiveerde klassen met materiaal en voortgang teruggeplaatst worden in je overzicht.

Docent koppelen

In Learnbeat kan je meerdere docenten aan één klas koppelen. Voorwaarde is wel dat de docent die je wilt toevoegen op dezelfde school werkt. Een andere docent toevoegen kan via het Instellingenscherm, door te klikken op het poppetje linksonder in je scherm. Onder de knop 'Klasinstellingen' van de desbetreffende klas klik je vervolgens op ‘Voeg een docent toe’. Geen paniek als je de verkeerde docent kiest, je kan deze gemakkelijk weer verwijderen via ‘verwijder van de klas’. De toegevoegde docent ziet de nieuwe klas vanzelf verschijnen de volgende keer dat hij/zij inlogt. De toegevoegde docent heeft nu dezelfde rechten als jijzelf, behalve dat hij/zij teksten (nog) niet kan aanpassen. Daarvoor moet hij/zij toegevoegd worden aan het auteurscollectief.