Bestaande klassen aanpassen

Aangepast 2 weeks ago door Jill Gotink

Nadat je een klas aangemaakt hebt, kan het voorkomen dat je nog aanpassingen wilt maken. Hieronder wordt uitgelegd hoe je bijvoorbeeld de klasnaam, het niveau of de gekoppelde docent aanpast.

Naam en niveau van de klas aanpassen

Om de klasnaam of het niveau van de klas te wijzigen navigeer je via instellingen naar de desbetreffende klas. Via de knop ‘klasinstellingen’ van de klas en vervolgens ‘het pennetje’ kan je de naam, het niveau en het jaar van de klas wijzigen.

Klas verwijderen

Mocht je een klas willen verwijderen, dan kan dit ook via instellingen. Je navigeert naar de klas die je wilt verwijderen en klikt op de knop 'Klasinstellingen'. Hierna kan je de klas verwijderen door op de prullenbak te klikken en in het pop-up venster je actie te bevestigen.

Let op: verwijder alleen een klas als je zeker weet dat je deze niet meer nodig hebt. Het zou zonde zijn als er (gemaakt) werk verloren gaat.

Docent koppelen

In Learnbeat kan je meerdere docenten aan één klas koppelen, voorwaarde is wel dat de docent die je wilt toevoegen op dezelfde school werkt. Een andere docent toevoegen kan via het instellingenscherm onder de knop 'Klasinstellingen' van de desbetreffende klas. Je klikt vervolgens op ‘voeg een docent toe’. Geen paniek als je de verkeerde docent kiest, je kan deze gemakkelijk weer verwijderen via ‘verwijder van de klas’.De toegevoegde docent ziet de nieuwe klas vanzelf verschijnen bij de volgende keer dat hij/zij inlogt. Ten slotte is het goed om te vermelden dat de toegevoegde docent dezelfde rechten heeft als jijzelf hebt.