Docent toevoegen aan een klas

Aangepast 2 months ago door Čiska Jansz

Wanneer je samen met een collega lesgeeft aan een klas, een mentorklas onder je hoede hebt of iemand tijdelijk vervangt bij ziekte of zwangerschap, is het fijn als je in Learnbeat die klas kunt delen. Dit is mogelijk. Wie van je collega's toegang krijgt tot jouw klas, kun je zelf instellen. De docenten die je toevoegt, hebben dezelfde mogelijkheden met de groep als jij.

Docenten toevoegen aan een klas

Via instellingen in de linker menubalk kom je bij het overzicht van jouw klassen. Wanneer je bij de desbetreffende klas op het tandwiel klikt (klasinstellingen) verschijnt de optie 'voeg docent toe'. In het uitrolvenster verschijnen de namen van jouw collega's. Staat jouw collega er nog niet tussen, nodig hem dan uit. Helemaal bovenaan het uitrolvenster kun je hiervoor kiezen (zie onderstaande afbeelding). De door jou toegevoegde docent ziet de groep vanzelf verschijnen wanneer hij de volgende keer inlogt of de pagina opnieuw laadt.

Door onder de naam van je collega op het prullenbakje te klikken, kun je docenten verwijderen van de groep. Deze docenten krijgen pas weer toegang tot de klas wanneer ze opnieuw toegevoegd worden.

Mijn collega heeft nog geen Learnbeat account.

Heeft jouw collega nog geen Learnbeat account? Geen probleem, je kunt een collega die nog geen account heeft nu ook uitnodigen. In jouw instellingenscherm (de knop met het poppetje) vind je de knop 'Nodig een collega uit voor Learnbeat'.

Stappen

• Je klikt op de knop 'Nodig een collega uit voor Learnbeat'.
  • Je vult het e-mailadres van je collega in (aan dit mailadres wordt het nieuwe Learnbeat account van je collega gekoppeld).
  • Je drukt op de knop 'verstuur uitnodiging'.

Je collega ontvangt een mail om een account aan te maken op het door jou ingevulde mailadres. Het nieuw aangemaakte account van je collega wordt automatisch gekoppeld aan dezelfde school waar jij aan gekoppeld bent. Wil je een account laten aanmaken voor een collega die aan een andere vestiging van de school gekoppeld moet worden, dan kun je contact opnemen met support@learnbeat.nl.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl. We helpen je graag.