Docent toevoegen aan een klas

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Wanneer je samen met een collega lesgeeft aan een klas, je een mentorklas onder je hoede hebt of iemand tijdelijk vervangt bij ziekte of zwangerschap, kun je een klas delen met je collega's. Wie van je collega's toegang krijgt tot jouw klas, stel je zelf in. De docenten die je toevoegt, hebben dezelfde mogelijkheden in de klas als jij.

Docenten toevoegen aan een klas

Er zijn twee manieren om bij jouw klasseninstellingen te komen. Met de volgende stappen voeg je een docent toe aan jouw klas. Er zijn twee manieren om bij jouw klasseninstellingen te komen.

1. Klik op 'Mijn klassen' linksboven in je account en vervolgens op Beheer Klassen óf links onderin het scherm op jouw eigen naam.
  1. Je komt nu in het instellingenscherm. Klik op de betreffende klas waar je een docent aan wilt toevoegen.
  2. Klik op Docenten.
  3. Klik op Voeg een docent toe. De namen van de collega's op jouw school met een Learnbeat account verschijnen vervolgens.
  4. Zoek de juiste docenten en vink deze aan. Klik op Voeg toe aan deze klas.

De door jou toegevoegde docent ziet de klas vanzelf verschijnen wanneer hij of zij de volgende keer inlogt of de startpagina opnieuw laadt.

Docenten verwijderen van een klas

Door bij stap 4 onder de naam van een collega op het prullenbakje te klikken, kun je een docent verwijderen van de klas. Deze docent krijgt pas weer toegang tot de klas wanneer diegene opnieuw toegevoegd wordt.

Mijn collega heeft nog geen Learnbeat account

Heeft jouw collega nog geen Learnbeat account? Geen probleem, je kunt een collega die nog geen account heeft gemakkelijk zelf uitnodigen voor Learnbeat!