Docent toevoegen aan een klas

Bijgewerkt 2 months ago door Jill Gotink

Wanneer je samen met een collega lesgeeft aan een klas, een mentorklas onder je hoede hebt of iemand tijdelijk vervangt bij ziekte of zwangerschap, is het fijn als je in Learnbeat die klas kunt delen. Dit is mogelijk. Wie van je collega's toegang krijgt tot jouw klas, stel je zelf in. De docenten die je toevoegt, hebben dezelfde mogelijkheden met de groep als jij.

Docenten toevoegen aan een klas

Er zijn twee manieren om bij jouw klassenoverzicht te komen. De eerste manier is door te klikken op het poppetje met jouw naam linksonder in het scherm, en de tweede manier is door te klikken op 'Mijn klassen' linksboven in het scherm en vervolgens rechts in het scherm op 'Beheer klassen'. Met de volgende stappen voeg je een docent toe aan jouw klas:

1. Klik op Beheer Klassen of op instellingen
  2. Klik op de klas waar je een docent aan wilt toevoegen
  3. Klik op Wijzig docenten of klas
  4. Klik op 'Voeg een docent toe'. De namen van alle collega's op jouw school verschijnen nu
  5. Vink de juiste docent(en) aan en klik op voeg toe aan deze klas

De door jou toegevoegde docent ziet de groep vanzelf verschijnen wanneer hij of zij de volgende keer inlogt of de pagina opnieuw laadt.

Stap voor stap uitgeschreven:

1. Klik op Beheer Klassen of op instellingen

1. Klik op de klas waar je een docent aan wilt toevoegen
  2. Klik op Wijzig docenten of klas
  3. Klik op 'Voeg een docent toe'. De namen van alle collega's op jouw school verschijnen nu
  4. Vink de juiste docent(en) aan en klik op voeg toe aan deze klas

Docenten verwijderen van een klas

Door onder de naam van je collega op het prullenbakje te klikken, kun je een docent verwijderen van de groep. Deze docenten krijgen pas weer toegang tot de klas wanneer ze opnieuw toegevoegd worden.

Mijn collega heeft nog geen Learnbeat account

Heeft jouw collega nog geen Learnbeat account? Geen probleem, je kunt een collega die nog geen account heeft gemakkelijk zelf uitnodigen voor Learnbeat.