Docent toevoegen aan een klas

Aangepast 1 week ago door Čiska Jansz

Wanneer je samen met een collega lesgeeft aan een klas, een mentorklas onder je hoede hebt of iemand tijdelijk vervangt bij ziekte of zwangerschap, is het fijn als je in Learnbeat die klas kunt delen. Dit is mogelijk. Wie van je collega's toegang krijgt tot jouw klas, kun je zelf instellen. De docenten die je toevoegt, hebben dezelfde mogelijkheden met de groep als jij.

Docenten toevoegen aan een klas

Via instellingen in de linker menubalk kom je bij het overzicht van jouw klassen. Wanneer je bij de desbetreffende klas op het tandwiel klikt (klasinstellingen) verschijnt de optie 'voeg docent toe'. In het uitrolvenster verschijnen de namen van jouw collega's. Staat jouw collega er nog niet tussen, nodig hem dan uit. Helemaal bovenaan het uitrolvenster kun je hiervoor kiezen (zie onderstaande afbeelding). De door jou toegevoegde docent ziet de groep vanzelf verschijnen wanneer hij de volgende keer inlogt of de pagina opnieuw laadt.

Door onder de naam van je collega op het prullenbakje te klikken, kun je docenten verwijderen van de groep. Deze docenten krijgen pas weer toegang tot de klas wanneer ze opnieuw toegevoegd worden.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl. We helpen je graag.