Klassen aanmaken in Learnbeat

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Een nieuwe klas aanmaken

In Learnbeat maak je eenvoudig zelf klassen aan. Nadat je een klas hebt aangemaakt, selecteer je via de bibliotheek het juiste lesmateriaal en voeg je dit toe aan je klas. Tenslotte nodig je leerlingen uit voor je klas. In dit artikel lees je welke stappen je moet volgen.

Door te klikken op het poppetje met jouw naam links onderin het hoofdmenu, kom je bij jouw instellingenscherm. Hier beheer je jouw klassen.

Vervolgens klik je op 'Voeg een klas toe'.

In Learnbeat kun je ervoor kiezen om klassen mét of klassen zónder leerlingen aan te maken. Wanneer je zelf lesmateriaal wilt ontwikkelen in Learnbeat, voeg je geen leerlingen toe aan je klas. Zo'n klas noemen we een ontwikkelklas.

Je selecteert het juiste vak en vult de naam, het leerjaar en het niveau van de klas in. Het is mogelijk om meerdere klassen waaraan hetzelfde vak gekoppeld is, in één keer aan te maken. Wanneer je klikt op de knop ‘Voeg nog een klas toe’, worden automatisch het leerjaar en het niveau van de laatst toegevoegde klas overgenomen.

Je kunt de naam van de klas, het leerjaar en het niveau op een later moment eenvoudig aanpassen als dit nodig is.
Lesmateriaal toevoegen

Vervolgens kun je naar de bibliotheek gaan om lesmateriaal toe te voegen aan de klassen. Je kunt lesmateriaal toevoegen waarvoor jouw school een licentie aangeschaft heeft, maar het is ook mogelijk om eigen lesmateriaal te maken en aan je nieuwe klas te koppelen. Lees hier meer over hoe je de bibliotheek gebruikt.

Leerlingen uitnodigen voor een klas

Nadat je als docent jouw klas aangemaakt hebt en het lesmateriaal hebt toegevoegd, is het tijd om leerlingen toe te voegen aan de klas. Er zijn verschillende manieren om leerlingen uit te nodigen voor de klas. Je kunt leerlingen uitnodigen via de e-mail, via een link of je kunt ze uitnodigen met een klascode tijdens de les. Wanneer leerlingen al een Learnbeat account hebben, hoef je ze alleen maar aan te vinken nadat je geklikt hebt op 'Voeg leerling met bestaand account toe'. Lees voor meer informatie het artikel over het uitnodigen van leerlingen.

Tip: Het is mogelijk om meerdere docenten te koppelen aan één klas. Handig als je een klas deelt met een collega. Deze docenten hebben dezelfde rechten als jij in deze klas.

Klas verwijderen

Mocht je een klas willen verwijderen, doe je ook via het instellingenscherm (poppetje met jouw naam linksonder in je account). Je klikt op de naam van de klas en vervolgens op 'Wijzig docenten of klas'. Vervolgens klik je op het prullenbakje met 'verwijder klas'.

Let op: je archiveert de klas nu, deze is niet meer zichtbaar in jouw dashboard. Ook voor andere aan de klas gekoppelde collega's en leerlingen is de klas niet meer zichtbaar.