Klassen aanmaken in Learnbeat

Bijgewerkt 3 weeks ago door Loes Formsma

Wil je een webinar bijwonen over dit onderwerp of een ander onderwerp voor beginners? Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn klassen?

Voor docenten is een klas een groep leerlingen. In Learnbeat echter, noemen we een verzameling lesmateriaal een klas. Je kunt ervoor kiezen om hier leerlingen aan toe te voegen of om dit níet te doen (bijvoorbeeld bij een klas waarin je lesmateriaal ontwikkelt = auteursklas).

In Learnbeat maak je zelf je klassen aan. Nadat je een klas hebt aangemaakt, selecteer je via de bibliotheek lesmateriaal waar jouw school een licentie voor heeft en voeg je dit toe aan je klas. Tenslotte nodig je leerlingen uit voor je klas. In dit artikel lees je welke stappen je moet volgen.

Een nieuwe klas aanmaken

Kies 'Mijn klassen' linksboven in je scherm en klik vervolgens op 'Beheer klassen'.

Je wordt nu direct naar het instellingenscherm geleid. Vervolgens klik je op 'Voeg een klas toe'.

Je selecteert je vak en vult de naam, het leerjaar en het niveau van de klas in. Het is mogelijk om meerdere klassen waaraan hetzelfde vak gekoppeld is, in één keer aan te maken. Wanneer je klikt op de knop ‘Voeg nog een klas toe’, worden automatisch het leerjaar en het niveau van de laatst toegevoegde klas overgenomen.

Je kunt de naam van de klas, het leerjaar en het niveau op een later moment eenvoudig aanpassen als dit nodig is.

Lesmateriaal toevoegen

Vervolgens kun je naar de bibliotheek gaan om lesmateriaal toe te voegen aan de klassen. Je kunt lesmateriaal toevoegen waarvoor jouw school een licentie heeft, maar het is ook mogelijk om eigen lesmateriaal te maken en aan je nieuwe klas te koppelen. Lees hier meer over hoe je de bibliotheek gebruikt.

Mocht je een klas willen verwijderen, dan kan dit via 'Leerlingen en klassen beheren'. Klik op de naam van de klas en vervolgens op 'Wijzig docenten of klas'. Klik vervolgens op het prullenbakje achter de naam van de klas.

Let op: je archiveert de klas nu, deze is niet meer zichtbaar voor collega's en leerlingen.

Leerlingen uitnodigen voor een klas

Nadat je als docent jouw klas aangemaakt hebt en het lesmateriaal hebt toegevoegd, is het tijd om leerlingen toe te voegen aan de klas. Er zijn verschillende manieren om leerlingen uit te nodigen voor de klas. Je kunt leerlingen uitnodigen via de e-mail, via een link of je kunt ze uitnodigen met een klassencode tijdens de les. Lees voor meer informatie het artikel over het uitnodigen van leerlingen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl.