Klassen aanmaken in Learnbeat

Bijgewerkt 2 months ago door Jill Gotink

In  Learnbeat kan je zelf klassen aanmaken. Nadat je een klas hebt aangemaakt, kan je via de bibliotheek lesmateriaal waar je een licentie voor hebt, toevoegen aan je klas. Tenslotte kan je eenvoudig leerlingen uitnodigen voor je klas. In dit artikel lees je welke stappen je moet volgen. 

Een nieuwe klas aanmaken

Kies rechtsboven in het 'Aan de slag-scherm' voor 'Voeg een klas toe', selecteer je vak en vul vervolgens de naam van de klas, het leerjaar en het niveau in. Het is mogelijk om meerdere klassen waaraan hetzelfde vak gekoppeld is, in één keer aan te maken. Wanneer je klikt op de knop ‘Voeg nog een klas toe’, worden automatisch het leerjaar en het niveau van de laatst toegevoegde klas overgenomen.

Vervolgens kan je direct naar de bibliotheek om lesmateriaal toe te voegen aan de klassen. Je kan lesmateriaal toevoegen waarvoor je een licentie hebt, maar het is ook mogelijk om eigen lesmateriaal te maken en aan je nieuwe klas te koppelen. 

Mocht je een klas weer willen verwijderen, dan kan dit via het instellingenscherm. Het instellingenscherm vind je onderaan de linker menubalk. Ga bij de klas die je wilt verwijderen naar de klasinstellingen (tandwiel) en klik op de prullenbak rechts naast de naam van de klas. 

LET OP: je verwijdert op deze manier een klas definitief, deze is niet meer zichtbaar voor collega's en leerlingen. 
Leerlingen uitnodigen voor een klas

Nadat je als docent jouw klas aangemaakt hebt en het lesmateriaal hebt toegevoegd, is het tijd om leerlingen toe te voegen aan de klas. Er zijn verschillende manieren om leerlingen uit te nodigen voor de klas. Je kunt leerlingen uitnodigen via de e-mail, via een link en je kunt hen uitnodigen met een klassencode tijdens de les. Lees voor meer informatie het artikel over het uitnodigen van leerlingen.


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)