De bibliotheek

Bijgewerkt 2 months ago door Jill Gotink

Het icoon van de boekenplank in het linkermenu brengt je naar de bibliotheek. In de bibliotheek vind je al het materiaal waar jij als docent toegang tot hebt. Dit is lesmateriaal waar jouw school een licentie voor heeft en lesmateriaal gemaakt door jou. Afhankelijk van de instellingen van collega's kan je hier ook eigen lesmateriaal van een collega binnen jouw school(koepel) vinden, maar ook lesmateriaal van docenten aan de andere kant van het land. 

In de bibliotheek kun je filteren op vak, niveau en leerjaar en selecteer je op basis hiervan het lesmateriaal. Je kunt hierbij gericht zoeken in het aanbod: bijvoorbeeld naar materiaal dat je zelf hebt gemaakt, of juist naar materiaal van een uitgever. Ook kan je de filters instellen op het soort lesmateriaal, waardoor je bijvoorbeeld eenvoudig toetsen kunt zoeken. 

Lesmateriaal toevoegen aan jouw klas(sen)

Nadat je je klas hebt aangemaakt, kun je lesmateriaal toevoegen aan de klas. Dit kan door op ‘Ga naar de bibliotheek’ te klikken. 

Let op: het filter is automatisch ingesteld, het kan dus voorkomen dat je een beperkt aanbod van lesmateriaal ziet. Je kunt het filter zelf wijzigen door het vak, niveau en leerjaar aan te passen, waardoor je toegang krijgt tot meer lesmateriaal.

Indien je het juiste lesmateriaal gevonden hebt, kun je dit in één keer toevoegen aan één of meerdere klassen. Het toevoegen van het lesmateriaal kan enkele seconden duren (de laadtijd is afhankelijk van de grootte van het materiaal) Zorg ervoor dat je eerst de klassen aanmaakt en daarna pas het lesmateriaal uit de bibliotheek toevoegt, het is namelijk niet mogelijk om tijdens het toevoegen van het materiaal een nieuwe klas aan te maken. Na het toevoegen van het materiaal kun je direct teruggaan naar de bibliotheek of het materiaal bekijken in jouw klas(sen).

Zelfgemaakt lesmateriaal als bibliotheekitem

Nadat je een zelfgemaakt item in de bibliotheek hebt geplaatst, verschijnen er verschillende mogelijkheden.

  • Toegang: je kan hier de toegang van het bibliotheekitem wijzigen. Kies uit: mijzelf / mijn collega's / mijn schoolkoepel / iedereen.
  • Deelbare link: met deze link (url) deel je het lesmateriaal met een collega.
  • Open in auteur: je opent hiermee het lesmateriaal in de auteursomgeving. Dit is handig als je nog aanpassingen wilt maken.
  • Verstuur updates: hiermee worden wijzigingen in het lesmateriaal, zoals nieuwe activiteiten, verzonden naar klassen waar dit lesmateriaal al geplaatst is.
  • Verwijderen uit bibliotheek: met deze knop verwijder je het bibliotheekitem. Je verwijdert niet het lesmateriaal zelf.
  • Het pennetje: hiermee wijzig je de kenmerken van het bibliotheekitem.

Bij lesmateriaal zoals dat van een uitgever, is het niet mogelijk om de kenmerken te wijzigen. De methode van de uitgever, bijvoorbeeld Leswijs, is te herkennen aan het logo in de rechterbovenhoek. Materiaal van andere docenten is te herkennen aan het feit dat hier geen pennetje en liniaal of logo bij staat.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)