Arrangement maken en plaatsen in de bibliotheek

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Plaats een arrangement in de bibliotheek

Vanuit de auteursomgeving (pen en liniaal) is het mogelijk om meerdere hoofdstukken tegelijk, als een bundel, in de bibliotheek te plaatsen. We noemen deze bundeling van hoofdstukken een arrangement. In jouw auteursomgeving vind je op het hoofdstukoverzicht niveau de knop plaats in bibliotheek.

Selecteer hoofdstukken

Nadat je hebt geklikt op plaats in bibliotheek, verschijnt het scherm waarin je de hoofdstukken die je in het arrangement wilt opnemen, kunt selecteren. Je kunt alle hoofdstukken in deze klas selecteren voor het arrangement, of je kunt een gedeelte hiervan selecteren.

Kenmerken voor arrangementen toevoegen

Je hebt de hoofdstukken voor het arrangement geselecteerd en geeft nu kenmerken aan het arrangement. Geef het arrangement een naam, waardoor jij en eventueel jouw collega's het arrangement in de bibliotheek kunnen herkennen. Deel je het lesmateriaal met collega's? Zet de toegang dan op mijn collega's of mijn schoolkoepel.

Tip: zet ook het leerjaar en niveau in de naam van het arrangement.

Het geplaatste bibliotheekitem

Bovenste balk met opties

Wanneer het arrangement in de bibliotheek staat, zie je verschillende opties verschijnen. Ik leg uit wat je met deze opties in de bovenste balk kunt doen.

  • Toegang: je kunt hier de toegang van het bibliotheekitem wijzigen. Kies uit: mijzelf / mijn collega's / mijn schoolkoepel / iedereen.
  • Open in auteur: je opent hiermee het lesmateriaal in de auteursomgeving. Dit is handig als je nog aanpassingen wilt maken.
  • Bewerk arrangement: je voegt hier hoofdstukken toe aan het arrangement, of je verwijdert ze juist.
  • Publiceer wijzigingen: hiermee worden wijzigingen in het lesmateriaal, zoals nieuwe activiteiten, verzonden naar klassen waar dit lesmateriaal al geplaatst is.
  • Verwijderen uit bibliotheek: met deze knop verwijder je het bibliotheekitem. Je verwijdert niet het lesmateriaal zelf.
Onderste balk met opties

Hier kun je ook wijzigingen aanbrengen in het bibliotheekitem. Je kunt hier de titel, de beschrijving, het vak, het leerjaar en het niveau wijzigen.

De afbeelding van het bibliotheekitem is altijd de afbeelding van het eerste hoofdstuk.

Betaald lesmateriaal

Het is niet mogelijk om zelf een arrangement te maken met daarin lesmateriaal uit meerdere betaalde producten. Al het zelfgemaakte lesmateriaal is dus wel mogelijk! Mocht je een arrangement met betaald lesmateriaal in de bibliotheek willen plaatsen, stuur ons dan een mailtje op support@learnbeat.nl of stuur een bericht via de supporttoeter.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)