Een video of afbeelding toevoegen aan het lesmateriaal

Bijgewerkt 1 month ago door Loes Formsma

Je kunt op verschillende manieren video's en afbeeldingen aan het lesmateriaal in Learnbeat toevoegen. Je kunt hierbij denken aan Youtube video’s of zelfgemaakte filmpjes ter aanvulling op eigen of bestaand lesmateriaal. Ook kun je jouw eigen lesmateriaal voorzien van eigen afbeeldingen.

Video toevoegen

Het toevoegen van video’s gebeurt in de auteursomgeving (potlood & liniaal). Wanneer de activiteit alleen uit de video hoeft te bestaan, kun je voor de activiteit 'Video' kiezen. Hierdoor zal de video in fullscreenmodus worden vertoond.

Een andere optie is om op opgavenniveau een nieuwe bron in te voegen. Je klikt in een standaardactiviteit op 'Voeg opgave toe' rechtsonder in beeld. Kies vervolgens voor ‘Voeg bron of opdracht toe’.

Tussen de bronmogelijkheden in de linkerkolom staat de optie ‘Video’. Als je op deze optie klikt, verschijnt de mogelijkheid om een video toe te voegen.

Youtube

Om een video van Youtube toe te voegen, kopieer je het webadres en klik je op het vinkje om de link toe te voegen. Voeg een titel toe en klik op ‘Opslaan en terug’.

Zelf een video uploaden

Selecteer ‘Upload video bestand’ om zelf een video toe te voegen. Geef de video een titel en klik op ‘Opslaan en terug’ om de video op te slaan.

Afbeeldingen toevoegen

Wil je het materiaal wat aantrekkelijker maken voor je leerlingen door middel van het gebruik van wisselende multimediale werkvormen? In de auteursomgeving kun je het lesmateriaal aanvullen met afbeeldingen. Dit is mogelijk op verschillende niveaus. Hieronder lees je hoe.

1. Hoofdstuk afbeelding
    Je kunt de omslagafbeelding van het hoofdstuk zelf instellen. Dit doe je door in de auteursomgeving (potlood & liniaal) bij een hoofdstuk op het icoontje van het landschap te klikken. Hiermee open je een scherm waarbij je de gewenste afbeelding kunt uploaden.
  1. Opgaven omslag

Wanneer je opgaven of theorie toevoegt aan het lesmateriaal heeft dit materiaal een omslag. Deze omslag kun je zelf instellen. Je gaat hiervoor op opgavenniveau naar 'Opties' rechts in het scherm. Hier vind je de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden.

Je klikt op 'Positie opslaan'. Wanneer je via het kruimelpad naar de lesmateriaalomgeving gaat, zie je nu jouw geselecteerde afbeelding staan als omslag!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.