Kopiëren van opgaven

Bijgewerkt 2 months ago door Jill Gotink

Opgave kopiëren, waarbij je de relatie verbreekt

Soms wil je meerdere versies van een opgave maken. Je wilt bijvoorbeeld jouw opgave van vmbo-b enigszins aanpassen voor vmbo-k. Je kunt dan de opgave kopiëren. Dit doe je in de auteursomgeving. Selecteer de opgave en kies voor kopiëren. Je maakt hierdoor een versie A en een versie B van de opgave, de relatie tussen beide opgaven wordt verbroken. Zodra je een wijziging aanbrengt in versie A, zal deze niet doorgevoerd worden in versie B.

Je kunt uiteraard alleen (kopieën van) opgaven waar je zelf eigenaar van bent, inhoudelijk aanpassen. Wanneer je op de 'i' klikt, zie je wie de opgave gemaakt heeft.Ontwikkel je lesmateriaal vanuit een auteurscollectief, dan ben je met het collectief gezamenlijk eigenaar van de (kopie van de) opgave. Alle leden van het auteurscollectief kunnen de (kopie van de) opgave inhoudelijk aanpassen.

Opgave kopiëren, waarbij je de relatie behoudt

Soms komt het echter ook voor dat je een opgave wilt kopiëren naar een andere plek in Learnbeat, waarbij wijzigingen die je later aanbrengt in de opgave wel doorgevoerd moeten worden. Dit is mogelijk op twee manieren, namelijk via de opgavenbibliotheek en via de reguliere bibliotheek. Je zoekt hiermee de juiste opgave op en plaatst deze in de juiste activiteit. Wanneer je opgaven op deze manier plaatst, zullen wijzigingen in het origineel worden doorgevoerd naar de kopieën.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)