Lesmateriaal delen en onderhouden

Aangepast 2 weeks ago door Joep van Gils

Je eigen gemaakte lesmateriaal delen en onderhouden

In Learnbeat kun je eigen lesmateriaal maken om in je eigen klassen te gebruiken of met collega’s te delen. Het delen gaat vanuit de bibliotheek.

Publiceer jouw eigen lesmateriaal

Eigen gemaakt of bewerkt lesmateriaal toevoegen aan de klassen in jouw account of beschikbaar maken voor collega’s gaat via de bibliotheek. Om lesmateriaal, dat je in de auteursomgeving hebt gemaakt, te delen met je eigen klassen en klassen van je collega's gebruik je de functie 'Plaats in bibliotheek'.

In de auteursfunctie zie je per niveau (hoofdstuk, paragraaf en activiteit) rechtsboven in een knop met ‘Plaats in bibliotheek’. Door op deze knop te klikken plaats je het hoofdstuk (/de paragraaf/activiteit) in de bibliotheek.

Jouw lesmateriaal delen

Van een bibliotheekitem dat je zelf in de bibliotheek hebt geplaatst kun jij bepalen met wie je het wilt delen. Onder de knop ‘toegang’ kun je kiezen om materiaal in de bibliotheek met ‘mijzelf’, ‘mijn school’, ‘mijn scholenkoepel’ of ‘iedereen’(alle gebruikers van Learnbeat) te delen. Ook kun je kiezen voor een 'Deelbare link'.

Deze link kun je dan met collega’s delen via de mail en zo kunnen zij het lesmateriaal direct aan de juiste klas toevoegen. Houdt bij het aanmaken van de deelbare link ook rekening met de instelling die je hebt gemaakt onder ‘toegang’.

Let op, uitgebreid delen van lesmateriaal is alleen mogelijk wanneer het je eigen lesmateriaal betreft. Bestaand materiaal van uitgevers kun je alleen met jezelf of de school delen. Bij een bibliotheekitem waarin materiaal is opgenomen dat niet van jou is, zullen de deelinstellingen daarom beperkt zijn.

Reeds gepubliceerd lesmateriaal bewerken

Soms wil je eigen gemaakt lesmateriaal bewerken dat al in de bibliotheek geplaatst is en vanuit de bibliotheek aan je klassen en klassen van collega’s is toegevoegd. Je wilt dat de toevoegingen in alle klassen waar het materiaal aan is toegevoegd worden doorgevoerd. In dit geval kun je de volgende stappen ondernemen.

• Je zoekt in de bibliotheek het materiaal op dat je wilt bewerken.
  • In het bibliotheekitem klik je op ‘Wijzig lesmateriaal’, je komt nu automatisch in de auteursomgeving terecht in de klas van waaruit je het materiaal voor het eerst in de bibliotheek hebt geplaatst (de bronklas).
  • Je maakt de gewenste wijzigingen aan het materiaal.

Om deze wijzigingen nu in het bibliotheekitem en op alle plaatsen waar het gebruikt wordt door te voeren, maak je gebruik van de functie ‘updates versturen’. Je vind deze functie als knop in het betreffende bibliotheekitem.

Wil je graag gebruik maken van het gedeelde lesmateriaal maar maak je nog geen gebruik van Learnbeat? Kijk dan op www.learnbeat.nl voor meer informatie of neem contact op via support@learnbeat.nl.