Lesmateriaal delen en onderhouden

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Lesmateriaal delen en onderhouden

Het is leuk en waardevol om zelf lesmateriaal te ontwikkelen in Learnbeat - maar hoe deel je dit materiaal bijvoorbeeld met je collega's? En hoe voer je aanpassingen door nadat het gepubliceerd is? Je leest het in dit artikel.

Materiaal beschikbaar maken voor andere docenten

Het delen van eigen lesmateriaal gebeurt via de bibliotheek. In de auteursomgeving (icoontje met pen en liniaal) vind je de functie ‘Plaats in bibliotheek’. Door middel van deze functie deel je eigen lesmateriaal met anderen.

Naast opgaven kun je ook hele hoofdstukken en paragrafen in één keer delen met anderen, door op hoofdstukniveau of paragraafniveau op 'Plaats in bibliotheek' te klikken.

Je kiest zelf met wie je het lesmateriaal deelt: alleen met jezelf, met je eigen school(koepel), of met iedereen. In dat laatste geval is jouw lesmateriaal openbaar te vinden voor alle docenten in Learnbeat.

Als er lesmateriaal van jouw vak openbaar is gemaakt door andere docenten van andere scholen, is dit terug te vinden in jouw bibliotheek.

Reeds gepubliceerd lesmateriaal bewerken

Soms wil je eigen gemaakt lesmateriaal bewerken dat al in de bibliotheek geplaatst is en vanuit de bibliotheek aan jouw klassen en klassen van collega’s is toegevoegd. Je wilt dat al jouw wijzigingen worden doorgevoerd in de klassen waar het materiaal al in staat. In dit geval kun je de volgende stappen ondernemen.

  • Je zoekt in de bibliotheek het materiaal op dat je wilt bewerken.
  • In het bibliotheekitem klik je op ‘Open in auteur’, je komt nu automatisch in de auteursomgeving terecht in de klas waaruit je het materiaal voor het eerst in de bibliotheek hebt geplaatst (de bronklas).
  • Je maakt de gewenste wijzigingen aan het materiaal.

Om deze wijzigingen in het bibliotheekitem, en op alle plaatsen waar het gebruikt wordt, door te voeren, maak je gebruik van de functie ‘publiceer wijzigingen’. Je vindt deze functie als knop in het betreffende bibliotheekitem.

    

Let op: De bibliotheek is op zichzelf geen plek waar het lesmateriaal staat, het is altijd een weergave van dat materiaal in de bronklas. Pas dus op met het verwijderen van je materiaal in de bronklas!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)