Lesmateriaal delen en onderhouden

Bijgewerkt 1 month ago door Loes Formsma

Het is leuk en waardevol om zelf lesmateriaal te ontwikkelen in Learnbeat - maar hoe deel je dit materiaal bijvoorbeeld met je sectieleden? En hoe voer je aanpassingen door nadat het gepubliceerd is? Je leest het in dit artikel.

Zichtbaarheid van eigen materiaal

Wanneer je eigen lesmateriaal maakt in de auteursomgeving van Learnbeat, staat dit automatisch afgeschermd voor alle andere gebruikers. Dit betekent dat andere docenten geen toegang hebben tot de activiteit en de opgaven, en de leerlingen gekoppeld aan die klas ook niet.

Meer over lesmateriaal zichtbaar maken voor leerlingen lees je hier.

Materiaal beschikbaar maken voor andere docenten

Het delen van materiaal gebeurt via de bibliotheek. In de auteursomgeving (icoontje met pen en liniaal) vind je de functie ‘Plaats in bibliotheek’. Door middel van deze functie deel je eigen lesmateriaal met anderen.

Naast opgaven kun je ook hele hoofdstukken en paragrafen in één keer delen met anderen, door op hoofdstukniveau of paragraafniveau op 'Plaats in bibliotheek' te klikken.

Je kiest zelf met wie je het lesmateriaal deelt: alleen met jezelf, met je eigen school(koepel), of met iedereen. In dat laatste geval is jouw lesmateriaal openbaar te vinden voor alle docenten in Learnbeat.

Als er lesmateriaal van jouw vak openbaar is gemaakt door andere docenten, is dit te vinden in jouw bibliotheek.

Reeds gepubliceerd lesmateriaal bewerken

Soms wil je eigen gemaakt lesmateriaal bewerken dat al in de bibliotheek geplaatst is en vanuit de bibliotheek aan jouw klassen en klassen van collega’s is toegevoegd. Je wilt dat de toevoegingen in alle klassen waar het materiaal aan is toegevoegd worden doorgevoerd. In dit geval kun je de volgende stappen ondernemen.

  • Je zoekt in de bibliotheek het materiaal op dat je wilt bewerken.
  • In het bibliotheekitem klik je op ‘Open in auteur’, je komt nu automatisch in de auteursomgeving terecht in de klas waaruit je het materiaal voor het eerst in de bibliotheek hebt geplaatst (de bronklas).
  • Je maakt de gewenste wijzigingen aan het materiaal.

Om deze wijzigingen in het bibliotheekitem en op alle plaatsen waar het gebruikt wordt door te voeren, maak je gebruik van de functie ‘updates versturen’. Je vind deze functie als knop in het betreffende bibliotheekitem.

    

De bibliotheek is op zichzelf geen plek waar het lesmateriaal staat, het is altijd een weergave van dat materiaal in de bronklas. Pas dus op met het verwijderen van je materiaal in de bronklas!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem contact op via support@learnbeat.nl of gebruik de supporttoeter als je er ter plekke niet uitkomt.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)