Bron: bestaande bron

Bijgewerkt door Eva Derks

Gebruik

Je gebruikt de bestaande bron wanneer je een opdracht in meerdere opgaven wilt verdelen en daarbij steeds dezelfde bron wilt gebruiken. Of als je om een andere reden dezelfde bron op meerdere plekken wilt gebruiken (bijvoorbeeld dezelfde video in een havo-klas en vwo-klas: zo hoef je de bron slechts één keer aan te passen / te maken in plaats van in elke taakgroep apart). 

Zo zet je de bestaande bron in

De bestaande bron is een tekst, link, embedcode, afbeelding, bestand, geluidsfragment of video die je al eerder in Learnbeat hebt ingevoerd. Dat kan in dezelfde activiteit zijn; dan zie je deze automatisch tussen de zoekresultaten staan. Gaat het om een bron die je in een andere activiteit hebt gemaakt, dan zul je moeten zoeken op de titel van de bron. Bij meer dan drie letters verschijnt er al een selectie van bronnen.

Tip: Geef een bron altijd een herkenbare titel mee of zet er tijdelijk een tag of code in (bijvoorbeeld 2VWO < titel bron>) waarmee je de bron eenvoudig kunt terugvinden. Je kunt, zodra alles op zijn plek staat, deze tag weer verwijderen.

Het werkt in die zin hetzelfde als wanneer je theorie wilt koppelen. Het verschil is dat je deze bestaande bron nog een keer volledig op de taakgroep plaatst, terwijl de gekoppelde theorie bewust door leerlingen geopend moet worden als ze deze willen raadplegen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)