Bron: bestaande bron

Bijgewerkt 3 weeks ago door Maj

Gebruik

Je gebruikt de bestaande bron als je bijvoorbeeld een opdracht wilt verspreiden over meerdere opgaven en daarbij steeds dezelfde bron wilt gebruiken. Of als je om een andere reden dezelfde bron op meerdere plekken wilt gebruiken (bijvoorbeeld dezelfde video in een havo-klas en vwo-klas: zo hoef je de bron slechts één keer aan te passen/te maken in plaats van in elke taakgroep apart.). 

Zo zet je de bestaande bron in

De bestaande bron is een tekst, link, embedcode, afbeelding, bestand, geluidsfragment of video die je al eerder in Learnbeat hebt ingevoerd. Dat kan in dezelfde activiteit zijn; dan zie je deze automatisch tussen de zoekresultaten staan. Gaat het om een bron die je in een andere activiteit hebt gemaakt, dan zal je moeten zoeken op de titel van de bron. Bij meer dan drie letters verschijnt er al een selectie van bronnen. Geef een bron dus altijd een herkenbare titel mee, of zet er tijdelijk een tag of code (bijvoorbeeld 2VWO < titel bron>) in waarmee je deze terug kunt vinden. Je kunt als alles op zijn plek staat, de tag weer weghalen.

Het werkt in die zin hetzelfde als wanneer je theorie wilt koppelen. Het verschil is dat je deze bestaande bron nog een keer volledig op de taakgroep plaatst, terwijl de gekoppelde theorie bewust door leerlingen geopend moet worden als ze deze willen raadplegen.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)