Alles over de Presentatie

Aangepast 1 month ago door Frank van Rest

Lesvormen aan de hand van een presentatie zijn erg populair. Veel docenten maken daarom gebruik van bijvoorbeeld Kahoot! of Socrative. Helaas kan het wel even duren voordat alle leerlingen ingelogd zijn in zo'n programma en achteraf de presentatie nogmaals doornemen is voor leerlingen vaak niet mogelijk.

Daarom hebben we in Learnbeat de Presentatie-activiteit gemaakt. De Presentatie is speciaal gemaakt voor op het digibord en leerlingen kunnen tijdens de presentatie interactief mee doen!

Aanmaken Presentatie

Je maakt hem net als elke andere activiteit:

• Klik op "Voeg lesmateriaal toe"
  • Geef de activiteit een naam
  • Selecteer Presentatie
  • Klik op Voeg toe

Dia's

Om optimaal gebruik te maken van het grote scherm bestaat elke dia uit één of maximaal 2 bron(nen) of opdracht(en). We hebben de meestgebruikte bronnen en opdrachten speciaal voor de Presentatie geoptimaliseerd. Als je klaar bent met het maken van de Presentatie, kan je hem kopiëren naar andere klassen of delen met andere gebruikers van Learnbeat, zoals je dat met alle activiteiten kan. Hieronder is een dia te zien waar er 2 bronnen geplaatst zijn.

Starten van de presentatie

Het starten van de Presentatie met alle leerling is erg eenvoudig.

• Zorg dat alle leerlingen zijn ingelogd in Learnbeat (dit zie je aan het groene bolletje).
  • Klik op de "Nodig leerlingen uit".
  • Selecteer de leerlingen die mee moeten doen met de Presentatie (of selecteer Hele klas)
  • Klik op "Nodig leerlingen uit"

Alle leerlingen zullen dan automatisch de Presentatie van de docent volgen op hun eigen apparaat.

Interactief

Tijdens de presentatie kunnen leerlingen opdrachten maken op hun eigen apparaat. De resultaten van deze opdrachten zijn op het digibord te volgen. Ook is goed bij te houden of de hele klas goed meedoet met de presentatie.

Voorbeeld van een open vraag in een Presentatie

Voorbeeld gesloten vragen in een presentatie