Toetsen inplannen

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

In Learnbeat kun je de toetsen die je bij je klassen gaat afnemen direct starten, óf inplannen voor een moment in de toekomst. Dit laatste is handig als je bijvoorbeeld zelf niet aanwezig kunt zijn bij de toets.

Nieuw: Het is nu ook mogelijk om een toets opnieuw in te plannen als deze al eerder voor een leerling gestart is, maar nog niet geopend is door de leerling.

Inplannen > plan deze toets

Via de knop 'inplannen' bovenin het voortgangsscherm (brilletje) van de toets, kun je de datum, tijd en duur van de af te nemen toets invoeren.

Je kunt de Safe Exam Browser ook gebruiken in combinatie met het inplannen van een toets. Bij de start van de toets ziet een leerling dan het scherm ‘Je moet Safe Exam Browser openen om de toets te starten’.
Speciaal voor nascholing en volwassenonderwijs bieden we de mogelijkheid om toetsen in het weekend in te plannen. De data in het weekend zijn lichtgrijs gekleurd, maar wel te selecteren.
Extra tijd

Vervolgens kun je voor individuele leerlingen aangeven óf en hoeveel extra tijd zij krijgen voor de toets. De duur van de extra te geven tijd pas je aan bij de rode pijl.

In het overzicht krijg je duidelijk te zien welke leerlingen extra tijd krijgen voor de toets. Bij alle leerlingen start de toets op hetzelfde moment. Vanzelfsprekend wordt de toets bij leerlingen die er langer over mogen doen, later ingenomen.

Ook gedurende de toets kun je de extra tijd nog aanpassen (zowel verlengen als verwijderen). Hiervoor ga je opnieuw naar de knop inplannen en pas je bij de betreffende leerling(en) de extra tijd aan.

Overzicht ingeplande toetsen

Onder de knop 'inplannen' vind je ook een handig overzicht van al jouw ingeplande toetsen voor deze klas. In dit overzicht zie je in één oogopslag wanneer je welke toets hebt ingepland en voor hoeveel leerlingen. Wanneer je op een toets klikt, word je direct naar het voortgangsscherm van deze toets gebracht, waar je nog wijzigingen kunt doorvoeren voordat de toets begint.