Kan ik een gemaakte (oefen)toets resetten?

Bijgewerkt 3 months ago door Loes Formsma

De leerlingen hebben een (oefen)toets gemaakt, maar je wilt om een bepaalde reden de toets graag opnieuw laten maken door de leerlingen. Hoe doe je dat? 

Een toets opnieuw laten maken

Je kunt een (oefen)toets niet resetten. De reden hiervoor is dat er cijfers aan die toets hangen. Om te voorkomen dat deze cijfers verloren gaan, kun je (oefen)toetsen niet resetten. Er is een andere oplossing om dezelfde toets opnieuw te laten maken door leerlingen: je kunt de opgaven kopiëren naar een nieuwe toetsactiviteit, of je kunt de toetsactiviteit opnieuw plaatsen vanuit de bibliotheek.

Opgaven kopiëren naar een nieuwe toetsactiviteit

De opgaven kopieer je binnen de auteursomgeving (pen en liniaal). Klik op het icoon van de auteursomgeving en klik door totdat je bij de opgaven bent. Vink opgaven aan en klik op 'Kopiëren'.

Kies vervolgens als doelbestemming de nieuw aangemaakte toetsactiviteit en klik op 'Kopiëren'. Alle opgaven worden nu gekopieerd naar de nieuwe toetsactiviteit.

Toetsactiviteit opnieuw plaatsen via de bibliotheek

Om de toets in de bibliotheek te plaatsen kies je voor 'Plaats in bibliotheek', of je zoekt de toets op in de bibliotheek als deze er al in staat.

Na de toets aangeklikt te hebben in de bibliotheek kies je voor 'Toevoegen aan mijn klassen'. Vervolgens klik je op de klas, het hoofdstuk en de paragraaf waar je de toets wilt plaatsen. Vergeet niet op 'Ga verder' te klikken om de plaatsing te voltooien!

De toets is nog onzichtbaar voor de leerlingen. Wanneer je de toets wilt afnemen, klik je op 'Begin toets'.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)