Kan ik een gemaakte (oefen)toets resetten?

Bijgewerkt 1 month ago door Jill Gotink

De leerlingen hebben een (oefen)toets gemaakt, maar je wilt om een bepaalde reden de toets graag opnieuw laten maken door de leerlingen. Hoe doe je dat?

Een toets opnieuw laten maken

Je kunt een (oefen)toets niet resetten. De reden hiervoor is dat er cijfers aan die toets hangen en om te voorkomen dat deze cijfers per ongeluk verloren gaan, kun je (oefen)toetsen niet resetten. We hebben wel een andere oplossing om dezelfde toets opnieuw te laten maken door leerlingen: je kunt de opgaven kopiëren naar een nieuwe toetsactiviteit, of je kunt de toetsactiviteit opnieuw plaatsen vanuit de bibliotheek.

Hoe plaats ik een activiteit vanuit de bibliotheek?

De opgaven kopieer je binnen de auteursomgeving (pen en liniaal). Klik op het icoon van de auteursomgeving en navigeer naar de toets totdat je bij de opgaven bent. Selecteer vervolgens de eerste opgave. Onderaan je scherm verschijnt een venster waarin je eenvoudig alle opgaven kunt kopiëren. Kies vervolgens als doelbestemming de nieuw aangemaakte toetsactiviteit en klik op kopiëren. Alle opgaven zijn nu gekopieerd naar de nieuwe toetsactiviteit.

Wanneer je de toets wilt afnemen, moet je nog wel op begin klikken om de toets te starten.