Activiteiten zichtbaar maken voor leerlingen

Bijgewerkt 1 month ago door Loes Formsma

Als docent bepaal je welke leerlingen toegang hebben tot welke activiteiten. Voor iedere activiteit zie je of deze zichtbaar is voor leerlingen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je een oefentoets openzet, of kun je extra opdrachten beschikbaar maken voor die leerlingen die dat nodig hebben.

Hoe maak ik een activiteit zichtbaar?

De zichtbaarheid van een activiteit stel je in door in de lesmateriaalomgeving (icoontje koffer) op paragraafniveau op het oogje met de tekst 'Zichtbaar' onder de activiteit te klikken. Er opent rechts een menu waar je de activiteit zichtbaar of onzichtbaar kunt maken voor bepaalde leerlingen, of voor alle leerlingen tegelijk.

Toetsactiviteiten zijn standaard niet zichtbaar. Pas als je op 'Begin toets' klikt, kan de leerling de toets zien. Lees hier meer over de toetsmodus.

Hoe maak ik een heel hoofdstuk onzichtbaar?

Je kunt ook een heel hoofdstuk in één keer (on)zichtbaar maken. Je klikt in de lesmateriaalomgeving op hoofdstukniveau op 'Zichtbaarheid instellen' rechts in het scherm.

Vervolgens kies je de gewenste optie door die aan te vinken en op 'Toepassen' te klikken.

Behalve de zichtbaarheid van de activiteit kun je ook bepalen welke leerlingen toegang hebben tot de modelantwoorden. Meer weten over het zichtbaar maken van antwoorden? Klik hier.