Hoe kun je het resultatenscherm inzetten?

Aangepast 4 months ago door Rosanne Mol

Het resultatenscherm laat per leerling gedetailleerd de resultaten zien op verschillende onderwerpen en niveaus. Dit overzicht kun je gebruiken om de ontwikkeling van de leerling te volgen. Ook kun je het leerlingprofiel laten zien op rapportvergaderingen en tijdens gesprekken met ouders.

Het resultatenscherm

Het resultatenscherm open je door op het grafiekicoon in het linkermenu te klikken. Je ziet nu je klassen. Kies een klas en kies de weergave grafiek. Het punt waar de lijnen bij elkaar komen laat het gemiddelde van de klas zien. Op dit scherm kun je in een oogopslag zien hoe de leerlingen scoren.

Per leerling kun je inzoomen op individuele resultaten door op een leerling te klikken. Door gebruik te maken van filters kun je zelf kiezen welk onderwerp, tijdsperiode of niveau er wordt weergeven.

Lees hier meer over het resultatenscherm

Wat voor extra ondersteuning heeft een leerling nodig?

Je kunt het resultatenscherm gebruiken om een met data onderbouwd inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de leerling. Je kunt namelijk precies zien welke onderwerpen de leerling goed en minder goed beheerst. Daarnaast zie je ook direct de resultaten op cognitief niveau. Ondersteun de leerling door hem meer opgaven te laten maken over de onderwerpen die hij of zij nog niet zo goed beheerst en bied de leerling meer uitdaging op de onderwerpen die hij of zij al wel beheerst.

Rapportvergadering

Bovenaan staat de knop om het leerlingprofiel op te slaan als PDF en te printen. Gebruik dit bestand om collega's te informeren tijdens een rapportvergadering of stuur het naar de mentor van de klas.

Oudergesprekken

Het resultatenscherm laat de ontwikkeling van de leerling zien. Door het te gebruiken tijdens oudergesprekken is het voor ouders inzichtelijk hoe zijn of haar kind presteert bij het vak dat je geeft.