Hoe kun je het resultatenscherm inzetten?

Bijgewerkt door Eva Derks

Het resultatenscherm laat per leerling gedetailleerd de resultaten zien op verschillende onderwerpen en niveaus. Dit overzicht kun je gebruiken om de ontwikkeling van de leerling te volgen. Ook kun je het leerlingprofiel raadplegen tijdens rapportvergaderingen en tijdens gesprekken met ouders.

Het resultatenscherm

Het resultatenscherm open je door op het grafiekicoon in het linkermenu te klikken. Je kiest een klas en ziet een grafiek. Het punt waar de lijnen bij elkaar komen laat het gemiddelde van de klas zien. Op dit scherm kun je in een oogopslag zien hoe jouw leerlingen scoren.

Je zoomt in op individuele resultaten van een leerling door op de naam van de leerling te klikken.

Door gebruik te maken van filters kies je zelf over welk onderwerp, op welk cognitief niveau (reproductie, toepassing, inzicht) of over welke tijdsperiode de resultaten van de leerling worden weergeven.

Lees meer over het resultatenscherm.

Welke ondersteuning heeft jouw leerling nodig?

Je kunt het resultatenscherm gebruiken om een datagebaseerd inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de leerling. Je ziet precies welke onderwerpen de leerling goed en minder goed beheerst. Daarnaast zie je ook direct de resultaten op cognitief niveau. Ondersteun de leerling door hem meer opgaven te laten maken over de onderwerpen die hij of zij nog niet zo goed beheerst en bied de leerling meer uitdaging op de onderwerpen die hij of zij al wel beheerst.

Rapportvergadering

Rechtsboven kun je klikken op 'Print PDF' om het leerlingprofiel op te slaan als PDF en eventueel te printen. Gebruik dit bestand om collega's te informeren tijdens een rapportvergadering of stuur het naar de mentor van de klas.

Oudergesprekken

Het resultatenscherm laat de ontwikkeling van de leerling zien. Door het te gebruiken tijdens oudergesprekken is het voor ouders inzichtelijk hoe hun kind presteert bij het vak dat jij geeft.