Het resultatenscherm

Bijgewerkt 1 month ago door Loes Formsma

Wil je een webinar bijwonen over dit onderwerp of een andere functie in Learnbeat? Klik hier voor meer informatie.

Learnbeat houdt resultaten bij van al het materiaal dat leerlingen maken. Deze resultaten kun je filteren en uitlezen op de manier die jij zelf handig vindt.

Het resultatenscherm

Door in het linkermenu op het icoontje van de grafiek te klikken kom je in het resultatenscherm. Wanneer je klikt op een klas kom je in het overzicht met de gemiddelde score van elke leerling. Het gemiddelde is gebaseerd op het aantal vragen dat een leerling heeft gemaakt en met welke score de opgaven zijn gemaakt. De verticale as geeft het aantal opgaven aan en de horizontale as geeft de score aan. Je kunt de resultaten ook bekijken in een lijst, door rechtsboven de grafiek te kiezen voor het tabje 'Lijst'. De leerlingen staan dan op alfabetische volgorde onder elkaar, met daarachter het aantal gemaakte vragen en de gemiddelde score.

Een samenvatting per leerling

Per leerling kun je een samenvatting van resultaten inzien. Wanneer je in de grafiek of in de lijst op de naam van een leerling klikt, kom je op een persoonlijk leerprofiel van deze leerling. Je kunt zelf bepalen welke gegevens je in wilt zien door gebruik te maken van de filters onder de optie ‘Voeg toe’ linksboven in de pagina. Je kunt bekijken op welke onderdelen de leerling goed scoort en welke onderwerpen nog beter kunnen. Ook zie je de gemiddelde score van de leerling op RTI-niveau ten opzichte van het klassengemiddelde. De blauwe streep staat voor het klassengemiddelde. Je kunt dit overzicht goed gebruiken bij wijze van rapport of voor een ouderavond. Rechtsboven op de pagina vind je de optie het leerprofiel af te drukken.

Filters toepassen in het resultatenscherm

Onder de knop 'Voeg toe' kun je filters instellen om de weergave van de resultaten van de klas of van de individuele leerling te specificeren.

Je kunt filteren op:

• Lesmateriaal: Het scherm toont de resultaten die je leerlingen hebben behaald op een door jou gekozen selectie van het lesmateriaal in de klas.
  • Cognitief niveau: Het scherm toont de resultaten voor vragen die gelabeld zijn met het door jou gekozen niveau (Reproductie/Toepassing/Inzicht).
  • Onderwerp: Het scherm toont de resultaten voor vragen die gelabeld zijn met de door jou gekozen onderwerpen (De onderwerpen zijn vak afhankelijk).
  • Leerroute: Het scherm toont de resultaten voor vragen uit de standaard leerroute of de adaptieve leerroute (Zelf oefenen), afhankelijk van jouw keuze.
  • Datumbereik: Het scherm laat de resultaten van je klas of leerling zien van bijvoorbeeld alleen de afgelopen lesweek.