Het resultatenscherm

Aangepast 7 months ago door Joep van Gils

Van al het materiaal dat de leerlingen maken in Learnbeat worden de resultaten bijgehouden. Deze resultaten kun je filteren en uitlezen op de manier die jij zelf handig vindt.

Het resultatenscherm

Klik op de grafiek in het linkermenu. Zo kom je in het resultatenscherm terecht. Zodra je klikt op een klas kom je in het overzicht met de gemiddelde score van elke leerling. Het gemiddelde is gebaseerd op het aantal vragen dat een leerling heeft gemaakt en met welke score de opgaven zijn gemaakt. De verticale as geeft het aantal opgaven aan en de horizontale as geeft de score aan. Je kunt de resultaten ook bekijken in een lijst. Rechts boven de grafiek kun je kiezen voor het tabje 'Lijst'. De leerlingen staan dan op alfabetische volgorde onder elkaar en daarachter zie je het aantal gemaakte vragen en de gemiddelde score.

Een samenvatting per leerling

Per leerling kun je een samenvatting van resultaten inzien. Wanneer je op een leerling klikt, dit geldt voor zowel de grafiek als de lijst, kom je op een  persoonlijk leerprofiel van deze leerling. Je kunt zelf bepalen welke gegevens je in  wilt zien door gebruik te maken van filters onder de optie ‘Voeg toe’. Deze optie vind je links bovenaan de pagina. Je kunt bekijken op welke onderdelen de leerling goed scoort en welke onderwerpen er nog beter kunnen. Ook zie je de gemiddelde score op RTI-niveau van de leerling ten op zichte van het klassengemiddelde. De blauwe streep staat voor het klassengemiddelde. Je kunt dit overzicht bijvoorbeeld goed gebruiken als rapport en voor een ouderavond. Rechts bovenaan de pagina kun je er voor kiezen om het leerprofiel te printen.

Filters toepassen in het resultatenscherm

Onder de knop 'Voeg toe' kun je filters instellen om de weergave van de resultaten van de klas of van de individuele leerling te specificeren.

Je kunt filteren op:

• Lesmateriaal: Het scherm toont de resultaten die je leerlingen hebben behaald  op een door jou gekozen selectie van het lesmateriaal in de klas.
  • Cognitief niveau: Het scherm toont de resultaten voor vragen die gelabeld zijn met het door jou gekozen niveau. (Reproductie/Toepassing/Inzicht).
  • Onderwerp: Het scherm toont de resultaten voor vragen die gelabeld zijn met de door jou gekozen onderwerpen. (De onderwerpen zijn vak afhankelijk).
  • Leerroute: Het scherm toont de resultaten voor vragen uit de standaard leerroute of de adaptieve leerroute (Zelf oefenen), afhankelijk van jouw keuze.
  • Datumbereik: Het scherm laat bijvoorbeeld de resultaten van je klas of leerling zien van de afgelopen lesweek.