Learnbeat - de basis

Aangepast 3 weeks ago door Joep van Gils

Learnbeat is een online platform met vele mogelijkheden en functies. Hieronder vind je een korte omschrijving van deze functies en waar je deze functies kunt vinden.

De menubalk

Via de menubalk links in het scherm kun je tussen de verschillende functies en overzichten in Learnbeat navigeren.

Het huisje is het 'Aan de slag' scherm. Dit kun je zien als de startpagina van Learnbeat, hier zie je alle klassen die aan het account zijn toegevoegd.

Onder de 'Koffer' staat al het toegevoegde lesmateriaal. Je ziet hier een overzicht van je klassen, en het materiaal dat aan deze klassen is toegevoegd. Je kunt vanuit hier navigeren tussen hoofdstukken, paragrafen, activiteiten en opgaven. Je ziet het materiaal precies zoals je leerlingen het ook in hun account zullen zien wanneer je het voor hen hebt opengezet.

Het 'Brilletje' staat voor het voortgangsscherm.  Je ziet een overzicht van de voortgang in al je klassen. Bekijk vanuit dit overzicht per hoofdstuk, paragraaf, activiteit en opgave hoeveel de leerlingen hebben gemaakt en hoe ze gescoord hebben.

Met behulp van de 'Grafiek' kom je in het resultatenscherm terecht. Vanuit het overzicht kun je de klas kiezen waarvan je de resultaten wilt bekijken. In de klas kun je de prestaties van je leerlingen bekijken. Je kunt de resultaten van de leerlingen vergelijken met het klassengemiddelde. Ook kunnen de resultaten per leerling worden bekeken, door de naam van de leerling aan te klikken. Bekijk in het overzicht van de leerling ook welke onderwerpen en referentieniveaus de leerling al goed beheerst en welke nog niet. Lees hier meer over het resultatenscherm.

Het 'Praatwolkje' is het berichtencentrum van Learnbeat, hier zie je alle feedback berichten die zijn verstuurd naar leerlingen of die jij als docent hebt ontvangen van de leerlingen. Een leerling kan alleen reageren als jij als eerste feedback hebt gestuurd. Lees hier hoe de feedbackfunctie in Learnbeat werkt.

Met het 'Kladblok' maak je aantekeningen bij het lesmateriaal en onder de kladblok knop in de menubalk links  vind je alle gemaakte aantekeningen terug. Lees hier meer over het maken van  aantekeningen.

Bij het klikken op de 'Pen en de liniaal' kom je terecht in de auteursomgeving. Je ziet een overzicht van alle klassen en het lesmateriaal dat in deze klassen is toegevoegd en dat je in de auteursomgeving kunt bewerken. Vanuit hier kun je aan de slag met het arrangeren en aanpassen van het lesmateriaal dat aan een klas is toegevoegd of met het maken van eigen lesmateriaal. Lees hier meer over de auteursomgeving.

Via de 'Boeken' kom je terecht in de bibliotheek. In de bibliotheek wordt al het lesmateriaal waar jij als docent toegang toe hebt, beschikbaar gesteld. Dit kan lesmateriaal zijn van een collega binnen de school, maar ook van een collega aan de andere kant van het land of  van een uitgever. Je kan via de bibliotheek lesmateriaal selecteren en toevoegen aan jouw klassen. Dit lesmateriaal komt dan tevoorschijn bij het koffertje (lesmateriaal). Met de filters links boven in het bibliotheekscherm stel je in welk lesmateriaal de bibliotheek toont. Meer over de bibliotheek lees je hier.

Klik op het 'Vraagteken' en krijg  alle informatie over de pagina waar je op dat moment bent.

Heb je een vraag, een idee of kom je een inhoudelijke fout tegen? Klik op de 'Toeter' en neem via de mail direct contact op met de support afdeling van Learnbeat. Gebruik de toeter vanaf de pagina waar je melding over gaat, zo krijgen wij de juiste informatie direct meegestuurd en kunnen we je zo snel mogelijk helpen.

Via het rondje met 'Het poppetje' kom je in het instellingenscherm van Learnbeat terecht. Hier kun je het wachtwoord en de profielfoto van je eigen account aanpassen. Ook kun je hier de instellingen van je klassen bekijken, de naam van een klas wijzigen of een klas verwijderen. Via beheer leerlingen kun je wachtwoorden van je leerlingen aanpassen, leerlingen uitnodigen voor je klas of een leerling uit je klas verwijderen.

Met de 'Uitknop' log je uit.

Het verschil tussen de knoppen links en de knoppen rechts boven

Door te klikken op de knoppen in de menubalk links krijg je altijd de functie van jouw keuze op het hoogste niveau van Learnbeat te zien, het overzichtsniveau. Vanuit het overzicht dat je ziet kun je verder door het materiaal klikken tot aan het niveau van de opgaven, het diepste niveau in Learnbeat. Gebruik als je wil wisselen van functie terwijl je op hetzelfde niveau blijft de knoppen rechts boven in het scherm. Meer over de opbouw van lesmateriaal in Learnbeat lees je hier

Lees hier hoe je gemakkelijk kunt navigeren door Learnbeat.