Learnbeat - werken met het menu

Aangepast 33 minutes ago door Jill Gotink

Learnbeat biedt alle lesmiddelen in één overzichtelijke leeromgeving, zoals presentaties, theorie, opgaven en toetsen. Learnbeat geeft je overzicht en inzicht in voortgang en resultaten en je kunt heel eenvoudig zelf bronnen en opgaven maken. In dit artikel lees je een beschrijving van de functies die je onder de knoppen van de menubalk (links) vindt.Hieronder vind je een korte omschrijving van deze functies en waar je deze functies kunt vinden.

Aan de slag - home

Het 'Huisje 'is het 'Aan de slag' scherm en is het startscherm van Learnbeat. Hier vind je al jouw klassen en zie je direct waar je leerlingen het laatst aan gewerkt hebben.

De koffer - lesmateriaal

Onder de 'Koffer' vind je per klas het lesmateriaal, onderverdeeld in hoofdstukken (1), paragrafen (1.1) en activiteiten (A). Je ziet het lesmateriaal precies zoals jouw leerlingen het ook in hun account zien zodra je het voor hen beschikbaar hebt gemaakt.

De bril - voortgang

Het 'Brilletje' staat voor het voortgangsscherm. Hier vind je per klas de voortgang, per leerling en voor de klas als geheel. Gebruik het voortgangsscherm voor inzicht in de voortgang en score per hoofdstuk, paragraaf of activiteit.

De grafiek - resultaten

Met behulp van de 'Grafiek' kom je in het resultatenscherm terecht. Hier bekijk de score van leerlingen op leerdoelen en ontdek je welke leerlingen mogelijk achterblijven. Bekijk overzichten per klas of per leerlingen en exporteer de gegevens, bijvoorbeeld om ze gebruiken tijdens een mentor- en 10-minutengesprek.

Op de volgende pagina lees je alles over het resultatenscherm:

Het resultatenscherm

Tekstwolk - feedback

Het 'Tekstwolkje' is het berichtencentrum van Learnbeat, hier zie je alle feedbackberichten die zijn verstuurd naar leerlingen of die jij als docent hebt ontvangen van de leerlingen. Een leerling kan alleen reageren als jij als eerste feedback hebt gestuurd. Lees hier hoe de feedbackfunctie in Learnbeat werkt.

Kladblok - aantekeningen

Met het 'Kladblok' maak je aantekeningen bij het lesmateriaal en onder de kladblok knop in de menubalk links  vind je alle gemaakte aantekeningen terug. Lees hier meer over het maken van aantekeningen.

Dossiermap - portfolio

Met de dossiermap kom je terecht in de portfolio omgeving. Via deze knop kan je bij projecten van alle leerlingen aan wie jij les geeft. De projecten van de leerlingen zijn niet gebonden aan een vak, maar dit kunnen bijvoorbeeld activiteiten zijn voor een plusdocument of loopbaanoriëntatie (LOB).

Het maken van een portfolio

Pen en liniaal - auteur

Bij het klikken op de 'Pen en de liniaal' kom je terecht in de auteursomgeving. Je ziet een overzicht van alle klassen en het lesmateriaal dat in deze klassen is toegevoegd en dat je in de auteursomgeving kunt bewerken. Van hieruit kun je aan de slag met het arrangeren en aanpassen van het lesmateriaal dat aan een klas is toegevoegd of met het maken van eigen lesmateriaal. Lees hier meer over de auteursomgeving.

Boekenplank - bibliotheek

Via de 'Boeken' kom je terecht in de bibliotheek. In de bibliotheek wordt al het lesmateriaal waar jij als docent toegang toe hebt, beschikbaar gesteld. Dit kan lesmateriaal zijn van een collega binnen de school, maar ook van een collega aan de andere kant van het land of  van een uitgever. Je kunt via de bibliotheek lesmateriaal selecteren en toevoegen aan jouw klassen. Dit lesmateriaal komt dan tevoorschijn bij het koffertje (lesmateriaal). Met de filters links in het bibliotheekscherm stel je in welk lesmateriaal de bibliotheek toont. Meer over de bibliotheek lees je hier.

Toeter - ondersteuning

Heb je een vraag, een idee of kom je een inhoudelijke fout tegen? Klik op de 'Toeter' en neem via de mail direct contact op met de supportafdeling van Learnbeat. Gebruik de toeter vanaf de pagina waar je melding over gaat, zo krijgen wij de juiste informatie direct meegestuurd en kunnen we je zo snel mogelijk helpen.

Profielfoto - instellingen

Via jouw profielfoto of 'Het poppetje' kom je in het instellingenscherm van Learnbeat terecht. Hier kun je het wachtwoord en de profielfoto van je eigen account aanpassen. Ook kun je hier de instellingen van je klassen bekijken, de naam van een klas wijzigen maar ook klassen toevoegen en verwijderen. Via beheer leerlingen kun je wachtwoorden van je leerlingen aanpassen, leerlingen uitnodigen voor je klas of een leerling uit je klas verwijderen. Tenslotte kun je via het instellingenscherm een Learnbeataccount aanmaken voor een collega.

Knop - uitloggen

Met de 'Aan/uit knop' log je uit van Learnbeat. Gebruik deze functie als je gebruikmaakt van een gedeelde computer, bijvoorbeeld in een klaslokaal dat je deelt met andere collega's.

Snel navigeren in Learnbeat

Wil je snel wisselen tussen lesmateriaal, voortgang, resultaten en auteursomgeving, gebruik dan het menu rechtsboven. Met dit menu wissel je tussen de verschillende functies van Learnbeat, zonder jouw selectie van klas en lesmateriaal te verliezen. Je wisselt bijvoorbeeld snel tussen het lesmateriaal en de voortgang van een specifieke klas op een specifiek hoofdstuk. Lees meer over hoe je snel navigeert door Learnbeat in onderstaand artikel.