Nakijken

Aangepast 1 month ago door Jill Gotink

Antwoorden nakijken

Je kunt de antwoorden van de leerlingen nakijken en beoordelen. Je kunt hiernaast ook per hoofdstuk, paragraaf en activiteit de voortgang per leerling bekijken en vergelijken met de gemiddelde voortgang van de klas. Navigeer naar de gemaakte activiteit en klik op de bril. Door vervolgens te klikken op een leerling kun je precies zien welke vragen de leerling heeft gemaakt en welke antwoorden de leerling heeft gegeven. Deze antwoorden kan je vervolgens per vraag of per leerling nakijken.

Per vraag nakijken

Om per vraag na te kijken, navigeer je naar het juiste lesmateriaal via het koffertje. Kies het hoofdstuk, de paragraaf en de activiteit. Zodra je op een opgave klikt, kan je nu per vraag de antwoorden van de leerlingen bekijken door middel van te klikken op 'antwoorden van leerlingen'.

De antwoorden van de leerlingen op vraag 2 verschijnen nu. Je kunt via 'opties' als docent voor kiezen om het modelantwoord in beeld te houden tijdens het nakijken, om het originele antwoord van de leerling ook te zien en tot slot om 'kijk antwoorden na' aan te zetten.

Per leerling nakijken

Ook kun je er voor kiezen om per leerling na te kijken. Hiervoor navigeer je vanuit de activiteit naar het voortgangsscherm door bovenaan het scherm te klikken op de bril. Hier kun je de leerlingen selecteren en de antwoorden bekijken en nakijken. In het overzichtsscherm van de voortgang zie je boven in het scherm meerdere mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om het originele of laatste antwoord te tonen en je kunt middels de schuifknop rechtsboven ervoor kiezen om alle antwoorden zichtbaar te maken zodra de leerlingen 100% hebben gemaakt.

Om per leerling na te kijken, klik je simpelweg op de pijl bij de gewenste leerling. Je komt dan terecht in alle vragen die jouw leerling gemaakt heeft, in deze betreffende activiteit.

Het is ook mogelijk om een overzicht te zien van de leerling. Zodra je op het uitklap pijltje links van de leerling klikt, zie je een overzicht van welke vragen de leerling fout/goed heeft. Als je vervolgens alsnog wil navigeren naar de leerling, klik je op de zwarte pijl rechts. Je komt dan weer terecht in het scherm met alle antwoorden van de leerling.

Bij het nakijken kun je feedback geven aan de leerling of aan de hele klas. Lees hier hoe je dat doet.