Nakijken

Bijgewerkt 2 weeks ago door Jill Gotink

Antwoorden nakijken

Je kunt de antwoorden van de leerlingen nakijken en beoordelen. Je kunt hiernaast ook per hoofdstuk, paragraaf en activiteit de voortgang per leerling bekijken en vergelijken met de gemiddelde voortgang van de klas. Navigeer naar de gemaakte activiteit en ga naar het voortgangsscherm door te klikken op het icoontje met het brilletje. Door vervolgens te klikken op een leerling kun je precies zien welke vragen de leerling heeft gemaakt en welke antwoorden de leerling heeft gegeven. Deze antwoorden kun je vervolgens per vraag of per leerling nakijken.

Per vraag nakijken

Om per vraag na te kijken, navigeer je naar het juiste lesmateriaal in de lesmateriaalomgeving (icoontje koffertje). Kies het hoofdstuk, de paragraaf en de activiteit. Zodra je op een opgave klikt, kun je nu per vraag de antwoorden van de leerlingen bekijken door te klikken op 'Antwoorden van leerlingen'.

De antwoorden van de leerlingen verschijnen nu. Je kunt als docent via 'Opties' ervoor kiezen om het modelantwoord in beeld te houden tijdens het nakijken, om het originele antwoord van de leerling ook te zien en tot slot om 'Kijk antwoorden na' aan te zetten.

Per leerling nakijken

Je kunt je er ook voor kiezen om per leerling na te kijken. Wanneer je naar het voortgangsscherm gaat door op het icoontje met brilletje te klikken in het kruimelpad rechtsboven in je scherm, blijf je in dezelfde activiteit. De leerlingen kun je hier individueel selecteren en de antwoorden bekijken en nakijken.

Om per leerling na te kijken, klik je door op de naam van de leerling en op de paragraafnaam. Je komt dan terecht in alle vragen die jouw leerling gemaakt heeft in de betreffende activiteit.

Verberg nagekeken antwoorden

Er is in het uitrolvenster een vierde optie bijgekomen: 'Verberg nagekeken antwoorden'. Wanneer je dit aanzet, zullen alle nagekeken antwoorden automatisch worden verborgen.

Tijdens het nakijken zie je hoeveel nagekeken antwoorden er verborgen zijn. Je kunt deze op ieder gewenst moment weer zichtbaar maken door het schuifje weer uit te zetten.

Tip: bij het nakijken kun je feedback geven aan de leerling of aan de hele klas. Lees hier hoe je dat doet.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.

Met de emoji's onder dit artikel kun je ons laten weten of we je met dit artikel naar tevredenheid hebben geholpen. Door erop te klikken help je ons de artikelen kritisch te blijven beoordelen en zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw vragen. Wij zijn blij met jouw feedback. Met elkaar maken we Learnbeat steeds beter!