Nakijken

Bijgewerkt 2 months ago door Jill Gotink

Antwoorden nakijken

Je kunt de antwoorden van de leerlingen nakijken en beoordelen. Je bekijkt de voortgang per hoofdstuk, paragraaf of activiteit per leerling en kunt dit vergelijken met de gemiddelde voortgang van de klas. Navigeer naar de gemaakte activiteit en ga naar het voortgangsscherm door te klikken op het icoontje met het brilletje. Door vervolgens te klikken op een leerling zie je precies welke vragen de leerling heeft gemaakt en welke antwoorden de leerling heeft gegeven. Nakijken kan per leerling, of per vraag.

Per vraag nakijken

Om per vraag na te kijken, navigeer je naar het juiste lesmateriaal in de lesmateriaalomgeving (icoontje koffer). Kies het hoofdstuk, de paragraaf en de activiteit en klik op 'Begin'. Zodra je bij een opgave bent waar leerlingen antwoord hebben gegeven, kun je per vraag de antwoorden van de leerlingen bekijken door te klikken op 'Antwoorden van leerlingen'.

De antwoorden van de leerlingen verschijnen nu. Je kunt als docent via 'Opties' ervoor kiezen om het modelantwoord in beeld te houden tijdens het nakijken, om het originele antwoord van de leerling ook te zien, om 'Kijk antwoorden na' aan te zetten en om reeds nagekeken antwoorden te verbergen.

Wanneer je het onderste schuifje aanzet, wordt aangegeven hoeveel antwoorden verborgen zijn. Je kan dit schuifje altijd weer uit zetten.

Per leerling nakijken

Je kunt er ook voor kiezen om per leerling na te kijken. Wanneer je naar het voortgangsscherm gaat door op het icoontje met brilletje te klikken in het kruimelpad boven in je scherm, blijf je in dezelfde activiteit. De leerlingen kun je hier individueel selecteren. Om per leerling na te kijken, klik je door op de naam van de leerling en op de paragraafnaam. Je komt dan terecht in alle vragen die jouw leerling gemaakt heeft in de betreffende activiteit.

Tip: bij het nakijken kun je feedback geven aan de leerling of aan de hele klas. Lees hier hoe je dat doet.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.