Nakijken

Bijgewerkt 3 months ago door Jill Gotink

Op drie manieren nakijken

Je kunt de antwoorden van de leerlingen nakijken en beoordelen. Dit kan op drie verschillende manieren.

  1. Per vraag nakijken
  2. Per leerling nakijken
  3. Nakijken via meest recente antwoorden
Per vraag nakijken

Om per vraag na te kijken, navigeer je naar het juiste lesmateriaal in de lesmateriaalomgeving (koffertje). Navigeer naar de vragen die je wilt nakijken. Bij de vraag klik je op 'Antwoorden van leerlingen'. Met 'Opties' kun je verschillende functies aan/uit zetten.

Wat betekenen de opties?
  • Modelantwoord aan: het modelantwoord blijft in beeld als je nakijkt. Uitzetten is handig bij bijvoorbeeld 'eigen mening' vragen.
  • Origineel antwoord: Het 'originele antwoord' is het antwoord dat de leerlingen hebben gegeven voordat ze het modelantwoord bekeken hebben. Wanneer de leerling zijn of haar antwoord wijzigt na het bekijken van het modelantwoord, wordt dit het 'laatste antwoord'. Later in dit artikel wordt hier meer over uitgelegd.
  • Kijk antwoorden na: hiermee kan je percentages geven aan antwoorden.
  • Verberg nagekeken antwoorden: alle nagekeken antwoorden worden verborgen.
Per leerling nakijken

Je kunt er ook voor kiezen om per leerling na te kijken. In het voortgangsscherm (brilletje) van de activiteit, kan je individuele leerlingen selecteren. Je klikt op een leerling en vervolgens navigeer je naar de gemaakte vragen.

Tip: bij het nakijken kun je feedback geven aan de leerling of aan de hele klas. Lees hier hoe je dat doet.

Nakijken via meest recente antwoorden

Werken jouw leerlingen in een verschillend tempo, of moeten ze verschillend lesmateriaal maken? Dan is het handig om na te kijken via recente antwoorden.

Origineel vs laatste antwoord

Het 'originele antwoord' is het antwoord dat de leerlingen hebben gegeven voordat ze het modelantwoord bekeken hebben. Wanneer de leerling zijn of haar antwoord wijzigt na het bekijken van het modelantwoord, wordt dit het 'laatste antwoord'.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)