De verschillende soorten activiteiten in Learnbeat

Bijgewerkt 2 weeks ago door Barbara Sjoerdsma

Wanneer je aan de slag gaat met het ontwikkelen van eigen lesmateriaal, dan kies je eerst de gewenste indeling van hoofdstukken en paragrafen. De manier waarop je je lesmateriaal wilt ordenen in Learnbeat is hierin leidend. In het artikel De juiste structuur kiezen voor je eigen lesmateriaal lees je meer over de keuzes die je hierin te maken hebt.

Learnbeat kent een vaste structuur:

klas > hoofdstuk > paragraaf > activiteit > opgaven.

Dit artikel legt uit welke activiteiten er bestaan. Uiteindelijk plaats je in een activiteit de opgaven: het feitelijke lesmateriaal.

Je kunt pas een activiteit met opgaven vullen nadat je een klas, een hoofdstuk en een paragraaf aangemaakt hebt.
Activiteit kiezen

In Learnbeat kun je kiezen uit zeven soorten activiteiten. Elke soort heeft zijn eigen, handige functies. Welke activiteit je kiest, hangt af van wat je ermee beoogt.

We lichten elke activiteit hieronder toe:

  • Standaard. Deze kies je om je opgaven en theorie in te plaatsen: leerlingen maken de opgaven en kunnen antwoorden nakijken als jij ze hebt opengezet. Learnbeat houdt de voortgang en resultaten over deze opgaven bij.

  • Adaptief. Deze activiteit kies je wanneer je leerlingen (extra) op een onderwerp wilt laten oefenen. Learnbeat genereert reeksen van 10 opgaven van het door jou gekozen onderwerp. Een leerling kan zijn score zo verbeteren. Hoe deze activiteit werkt, lees je in het artikel differentiëren en adaptief oefenen.

  • Toets. Wanneer je een toets wilt maken, kies je deze activiteit. Alle functionaliteiten die handig zijn voor het afnemen van een toets, zijn beschikbaar binnen deze activiteit. Hoe deze activiteit werkt, lees je in het artikel toetsen maken en afnemen.

  • Toets met versies. Deze activiteit kies je wanneer je verschillende versies van een toets wilt genereren. Door een slim systeem van opgavensets krijgt elke leerling zijn eigen toets. Hoe dat werkt, lees je in het artikel toets met versies maken en afnemen.

  • Video. Kies hiervoor wanneer je op groot scherm een video aan de hele klas wilt tonen.

  • Woordjes. Met deze activiteit kunnen je leerlingen zelfstandig begrippen en woordjes oefenen. Hoe deze activiteit werkt, lees je in het artikel Woordjes en begrippen oefenen.
Activiteit maken

Wanneer je de soort activiteit hebt gekozen, geef je deze een naam en klik je op 'voeg toe'. De activiteit staat nu in de paragraaf. Je kunt de naam van een activiteit, een paragraaf of een hoofdstuk altijd nog aanpassen door op het potloodje te klikken.

In een paragraaf (1.1) kun je verschillende soorten activiteiten (A, B, C) plaatsen.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)