Werken met de studieplanner

Bijgewerkt 3 weeks ago door Jill Gotink

Wil je een webinar bijwonen over dit onderwerp of een ander onderwerp voor beginners? Klik hier voor meer informatie.

Een studieplanner is een nuttig hulpmiddel bij het maken van schoolwerk. Aan de studieplanner in Learnbeat kan per week lesmateriaal gekoppeld worden. Binnen elke week kunnen items worden aangemaakt. Een item is bijvoorbeeld een les of toets die tijdens de desbetreffende week gemaakt moet worden. Aan elk item kan vervolgens weer lesmateriaal gekoppeld worden. Zo kan de leerling gemakkelijk via de studieplanner het juiste lesmateriaal voor dat moment vinden. Het is tevens mogelijk om jouw gemaakte studieplanner met collega's te delen en te printen.

Studieplanner aanzetten

Je kunt per klas kiezen om de studieplanner te gebruiken. Je klikt op het icoon van de planner links in de menubalk en schuift de zichtbaarheid voor leerlingen 'aan'. Het is mogelijk om de studieplanner per 3, 8 of alle weken weer te geven.

Naast het 'aan' zetten van de studieplanner is het een kwestie van de studieplanner vullen met items en lesmateriaal te koppelen. Als docent is het mogelijk om zelf onderwerpen en leerdoelen te noteren waar leerlingen aan gaan werken. Vervolgens koppel je het lesmateriaal dat daar over gaat.

Je kunt ook aangeven dat het geplande lesmateriaal een 'toets' is of bijvoorbeeld dat de leerlingen 'vrij' zijn (vakantie). Ook is het mogelijk om een nieuw zelfbedacht label toe te voegen.

Door middel van de voortgangsbalken, zie je als docent of leerlingen op schema lopen.

Weergave leerling

Als de studieplanner is ingeschakeld zien leerlingen op het startscherm niet langer de paragrafen waar zij voor het laatst in hebben gewerkt bij die klas staan. In plaats daarvan zien zij de weekplanning en hoeveel procent zij daarvan gemaakt hebben.

Zodra een leerling doorklikt op bijvoorbeeld 'huidige week', komt de leerling terecht in de studieplanner en de desbetreffende week. Vanaf daar kan de leerling makkelijk doorklikken naar het gekoppelde lesmateriaal. Na het afronden van een activiteit keert de leerling terug naar de studieplanner.

Studieplanner van vorig jaar opnieuw gebruiken

Je vindt de studieplanner van vorig schooljaar door op 'Opties' rechts in het scherm te klikken, en te kiezen voor 'Plaats een gedeelde studieplanner'.

Je kunt de studieplanner van vorig schooljaar nu opnieuw gebruiken. Via verplaats weken wijzig je de weken naar het nieuwe jaar.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)