De studieplanner

Aangepast 6 months ago door Jill Gotink

Een studieplanner is een nuttig hulpmiddel voor het maken van schoolwerk. Sinds kort is er de mogelijkheid om studieplanners te maken in Learnbeat. Het voordeel van studieplanners maken in Learnbeat is dat er per week lesmateriaal kan worden gekoppeld. Binnen elke week kunnen er items aangemaakt worden. Een item is bijvoorbeeld een les of toets die tijdens de desbetreffende week gemaakt moet worden. Aan elk item kan vervolgens weer lesmateriaal gekoppeld worden. Zo kan de leerling makkelijk via de studieplanner het juiste lesmateriaal voor dat moment vinden

Je kan per klas kiezen om de studieplanner te gebruiken door deze simpelweg 'aan' te schuiven. Het is mogelijk om de studieplanner per 3, 8 of alle weken te weergeven. Met de pijltjes is het verder mogelijk om naar een gewenste week te navigeren.

Naast het 'aan' zetten van de studieplanner is het een kwestie van de studieplanner vullen met een item en bijbehorend lesmateriaal. In elk item kun je beschrijven wat de leerlingen mogen verwachten als het item behandeld gaat worden. Als docent is het mogelijk om zelf onderwerpen en leerdoelen op te schrijven waar leerlingen aan gaan werken (zoals in de afbeelding hieronder weergeven). Handig is om de leerdoelen puntsgewijs aan te geven.

Hierna kan je vervolgens het lesmateriaal koppelen. Tevens kan je aangeven dat het geplande lesmateriaal een 'toets' is of dat de leerlingen 'vrij' zijn (vakantie), ook is het mogelijk om een nieuwe categorie toe te voegen. Door middel van de voortgang balken, kan je als docent in de gaten houden of de leerlingen op schema lopen.

Weergave leerling

Als de studieplanner is ingeschakeld zien leerlingen op het ‘Aan de slag’ scherm niet langer de paragrafen waar zij voor het laatst in hebben gewerkt. In plaats daarvan zien zij de weekplanning. In de afbeelding hieronder staat bij klas 1B - NASK de studieplanner aan en bij klas Aardrijkskunde - Leerjaar 1, staat deze uit. Zodra de leerling in klas 1B doorklikt op bijvoorbeeld 'huidige week', komt de leerling terecht in de studieplanner en de desbetreffende week. Vanaf daar kan de leerling makkelijk doorklikken naar het gekoppelde lesmateriaal.

Studieplanner delen

Tevens is het mogelijk om de gemaakte studieplanner te delen met (parallel)klassen. Naast delen met je eigen klassen, is het ook mogelijk om de studieplanner de delen met collega's.


Hebben we je goed geholpen?