Student: lesmateriaal voor het mbo bestellen

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Digitaal lesmateriaal in het mbo

Als mbo-student ben je zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van jouw lesmateriaal. Jouw opleiding levert een boekenlijst aan waarop ook de te bestellen digitale licenties vermeld staan.

Lesmateriaal bestellen

De meeste studenten bestellen hun lesmateriaal via een boekhandel.

Studenten bestellen hun lesmateriaal doorgaans via:

  • de boekhandel (MBOwebshop.nl, BOL.com of een andere boekhandel)
  • een link in het leermiddelenportaal van de opleiding
  • direct vanuit Learnbeat

Nadat je jouw digitale licentie hebt besteld, ontvang je een activatiecode waarmee je het digitale lesmateriaal in Learnbeat kunt activeren.

Het verschil tussen de klascode en de activatiecode

Jouw docent nodigt je uit voor een klas in Learnbeat. Vaak doet de docent dit door een klascode met je te delen. Deze code bestaat uit 6 tekens. Dit is dus een andere code dan de activatiecode, die bestaat immers uit 10 tekens.

Ga naar inloggen.learnbeat.nl en kies rechts bovenin voor 'Aanmelden met een klascode'.

Vervolgens voer je de klascode in die je van je docent hebt gekregen en geef je aan of je nieuw bent bij Learnbeat of dat je al een account hebt.

Gebruik je schoolmailadres voor het aanmaken van jouw Learnbeataccount.

Zodra je de stappen hebt doorlopen, zie je in jouw beginscherm in Learnbeat de klas(sen) staan waar jij aan bent toegevoegd.

De digitale licentie activeren met de activatiecode

Zolang je jouw digitale licentie niet hebt geactiveerd, kun je het lesmateriaal in Learnbeat wel inzien, maar er niet in werken. Om jouw digitale licentie in Learnbeat te activeren, heb je jouw activatiecode nodig. Deze bestaat uit 10 tekens.

Activatiecode invoeren

Je hebt voor het nieuwe schooljaar jouw digitale lesmateriaal besteld.

Je voert nu de van de boekhandel ontvangen activatiecode in. Na het activeren van de licentie, kun je direct aan de slag in het digitale lesmateriaal.

Heb je vragen over je activatiecode? Neem contact op met de boekhandel waar jij de activatiecode hebt aangeschaft.
Ik wil bestellen

Als jij nog geen digitale licentie hebt besteld, maar wel direct aan de slag wilt in het lesmateriaal dat in Learnbeat voor je klaarstaat, kan dit ook. Door op 'Ik wil bestellen' te klikken, bestel je direct een digitale licentie (met activatiecode) via Learnbeat. Je betaalt in dat geval via iDeal en krijgt vervolgens direct toegang tot het digitale lesmateriaal. Er wordt automatisch een factuur gestuurd naar het ingevoerde e-mailadres.

Let op: gebruik bij het bestellen in Learnbeat jouw schoolmailadres. Zo herkent Learnbeat direct aan welk studentenaccount de licentie moet worden gekoppeld.

Met een geactiveerde digitale licentie kun je direct aan de slag in het digitale lesmateriaal.

Verreweg de meeste licenties in het mbo zijn 365 dagen geldig. Als jouw licentie verlopen is, dien je een nieuwe licentie aan te schaffen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)