Werkvorm: Geluid opnemen

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Gebruik

De werkvorm ‘Geluid opnemen’ maakt het mogelijk om je leerlingen een geluidsfragment op te laten nemen en in te leveren in Learnbeat. Zo kunnen leerlingen oefenen met hun uitspraak voor Frans of Engels of hun zelfgemaakte muziekstuk inspelen ter beoordeling.

Zo maak je de vraag
Vraagstelling en antwoordtype

In het bovenste tekstveld, onder ‘Vraag’, typ je de vraagstelling. Dit is vaak in de trant van ‘Neem jezelf op.’ Het antwoordtype is automatisch geselecteerd, namelijk een audiobestand. 

Antwoorden

Onder ‘Antwoord’ kun je klikken op ‘Voeg audio toe als antwoord’. Hier kun je zelf een audiobestand uploaden waarin jij de juiste uitspraak voorleest of de juiste noten speelt. De leerling kan na het inleveren het juiste antwoord terugluisteren en vergelijken met zijn of haar eigen geluidsfragment.

Nakijkwijze

Voor deze werkvorm bestaan er twee nakijkopties. Wil je dat de leerling het ingeleverde bestand zelf met het voorbeeldfragment kan vergelijken? Kies dan voor de nakijkmodus ‘Leerling kijkt zichzelf na’. Wil je de vraag inzetten voor evaluerende of subjectieve doeleinden? Kies dan voor ‘Niet nakijken’.

Uitleg bij het antwoord

Dit is een optioneel veld waar je toelichting kunt geven op (de redenatie achter) het juiste antwoord. Dit wordt pas zichtbaar voor leerlingen wanneer ze hun antwoorden mogen nakijken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)