Toetsresultaten exporteren en printen

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Toets exporteren en resultaten printen

Het is mogelijk om gemaakte toetsen te exporteren en te printen. In het voortgangsscherm (icoon bril) navigeer je naar de gewenste toets door de klas, het hoofdstuk en de paragraaf aan te klikken waar de toets zich in begeeft. Je klikt op het tabblad ‘Voortgang & cijfers’ en kiest onderaan de pagina voor 'Exporteer punten en cijfers' als je een overzicht van de cijfers van de leerlingen wilt printen, of je kiest voor ‘Exporteer antwoorden van leerlingen’.

Wanneer je kiest voor een export van de antwoorden van jouw leerlingen, komen de cijfers daar ook bij te staan.

Er verschijnt een pop-up scherm, waarbij je de punten en cijfers van de leerlingen of de antwoorden van de leerlingen op de toets kunt opslaan als pdf. Vervolgens is er de mogelijkheid tot printen. Het exporteren van een toets kan bijvoorbeeld van pas komen bij de overgang naar een andere school of bij mentorgesprekken.

Meer weten over het ontwikkelen en afnemen van toetsen? Je leest erover in dit artikel.