Werkvorm: Afvinken

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Gebruik

De werkvorm ‘Afvinken’ kan worden ingezet op het moment dat de leerling een taak moet volbrengen buiten Learnbeat. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van een gesprek in het Engels of Frans of het geven van een presentatie aan de klas. Ook kun je een checklist maken, zodat de leerling voor elke taak een apart vinkje kan zetten. Zo kun je bijvoorbeeld een stappenplan doorlopen. Bijkomend voordeel van deze werkvorm is dat zo de voortgang van ook niet-digitale onderdelen in Learnbeat kan worden bijgehouden.

Zo maak je de vraag
Vraagstelling en antwoordtype

In het bovenste tekstveld, onder ‘Vraag’, typ je de vraagstelling in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: ‘Geef je presentatie.’ of ‘Maak een vlog.’

Vervolgens zie je de mogelijkheid om een checklist te maken. In het vakje ‘Tekst bij het vinkje’ typ je wat de leerling te zien moet krijgen naast het vinkje. Vergeet niet zelf op het vinkje te klikken om je antwoord op te slaan. Afhankelijk van de opdracht kun je kiezen voor één woord of zin (bijvoorbeeld: ‘Ik heb de opdracht gedaan’), of voor meerdere elementen (in het geval van een stappenplan). 

Antwoord

Bij deze werkvorm bestaat er voor de leerling geen mogelijkheid om antwoord te geven. De leerling kan enkel het vinkje aanklikken en zo laten zien dat hij of zij de opdracht heeft gedaan.

Nakijkwijze

De werkvorm ‘Afvinken’ heeft maar één mogelijke nakijkmodus, namelijk ‘Niet nakijken’. Er is namelijk geen ruimte om een antwoord in te vullen; de leerling kan enkel een taak afvinken.

Uitleg bij het antwoord

Dit is een optioneel veld waar je toelichting kunt geven op (de redenatie achter) de juiste uitvoering van de opdracht. Zo kun je als docent ook een antwoordmodel toevoegen, zodat leerlingen kunnen nagaan of ze de juiste stappen hebben gezet, of de juiste elementen in hun gesprekje hebben behandeld. Dit wordt pas zichtbaar voor leerlingen als ze hun antwoorden mogen nakijken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)