Toets met versies ontwikkelen in Learnbeat

Bijgewerkt 3 months ago door Eva Derks

Wil je dat jouw leerlingen verschillende versies krijgen van dezelfde toets? Kies dan voor 'Toets met versies' bij het aanmaken van een nieuwe activiteit. Met deze activiteit genereer je meerdere versies van één toets binnen één activiteit.

Toets met versies maken

Een toets met versies maak je aan in de auteursomgeving (pen en liniaal). Learnbeat kent een vaste structuur.

hoofdstuk > paragraaf > activiteit > opgave

De toets met versies is een activiteit.

Ben je een beginner in Learnbeat en wil je meer leren over het aanmaken van lesmateriaal? Lees dan onze artikelen over de structuur van Learnbeat en het zelf maken van lesmateriaal.

Maak een nieuwe activiteit aan in de paragraaf door rechtsonder in je scherm op Voeg activiteit toe te klikken. Selecteer Toets met versies en klik nadat je een naam voor de toets hebt ingevuld op Voeg toe.

Je kunt nu verschillende sets met opgaven aanmaken. Een opgavenset is simpelweg een verzameling van meerdere opgaven. Je kunt deze opgavensets maken aan de hand van jouw eigen voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld op basis van onderwerpen opgavensets maken, aan de hand van het RTI label of op basis van opgavenvariant A/B. Vervolgens kun je zelf aangeven hoeveel opgaven je uit de set aan elke leerling geeft.

Je geeft de opgavenset een naam en stelt het aantal opgaven in dat de leerling uit de set moet ontvangen. Dit kun je altijd later weer aanpassen via het pennetje.
Wil je alleen een toets ontwikkelen zonder die eerst in een paragraaf en hoofdstuk te plaatsen? Kies dan voor een 1-laagse structuur voor je ontwikkelklas. In dit artikel lees je meer over het kiezen van een structuur in je ontwikkelklas: Welke structuur past het beste bij mijn lesmateriaal?
Opgaven toevoegen (aan opgavenset)

Je kunt bestaande opgaven toevoegen aan de opgavenset via 'Zoek bestaande opgave'. Op deze manier plaats je opgaven uit de opgavenbibliotheek. Dit kunnen opgaven van jezelf zijn, maar ook van anderen.

Een andere manier om opgaven toe te voegen aan een opgavenset, is via 'Voeg een opgave toe'. In onderstaande afbeelding zie je dat dit op twee manieren mogelijk is.

  1. Je kunt direct een opgave toevoegen aan een opgavenset door te klikken op 'Voeg een opgave toe' in de opgavenset. De opgave komt direct terecht in de set en de opgave komt ook aan bod in de activiteit.
  2. Je kunt ook een opgave toevoegen, die niet direct terecht komt in een opgavenset. Op deze manier maak je wel alvast een opgave, maar wordt deze nog niet aangeboden tijdens het afnemen van de activiteit.
Opgaven(sets) verwijderen
  1. Opgaven verwijderen: je verwijdert de individuele opgaven via de prullenbak, net zoals dat wordt gedaan in andere activiteiten.
  2. Opgavenset verwijderen: je verwijdert hiermee de opgavenset, maar de opgaven worden verplaatst van de set naar 'opgaven die nog niet in een set staan'.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)